Foto: kimlo
Jednoduchá a chutná nátierka, vyskúšajte a uvidíte... :-)
8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Makrelu vykostíme, je to piplačka ale stojí to za to. Vidličkou roztlačíme a zmiešame s Bánoveckou nátierkou. Pridáme aj ostatné suroviny, ako korenie, papriku, horčicu...
-
2
Vymiešame dohladka, pridáme vňať z jarnej cibuľky a ochutíme citrónovou šťavou...
-
3
Natierame na chlieb alebo pečivo, ozdobíme cibuľkou... Dobrú chuť! :-)
@kecemis , Bánovecká nátierka natur sa používa aj ako náhrada za mascarpone pri Tiramisu po slovensky :) a má aj príchute.
Toto je Bánovecká nátierka, používam ju namiesto masla aj na bryndzovú a iné nátierky.
už som ju niekde videl,ale teraz neviem či v Lidli,Kauflande, alebo v Bille.dobre že si poslal obrázok,a určite ju použijem aj do iných nátierok
Dnes som mal vďaka Tebe výborný fruštik.V Bille mali presne tú Bánoveckú pomazánku,a aj údenú makrelu,tak to bol prvý krok aby som vyskúšal Tvoj recept na nátierku z údenej makrely.robil som ju presne podľa tvojho receptu,až na to,že cibuľku som pridal priamo do nátierky.vymiešal som ju ešte včera,aby prešli do seba všetky chute.už pri koštovaní som si na nej pochutil.čo sa týka tej chuti,myslím že tam v podstate nebol žiadny rozdiel medzi tou čo robila moja mamka a tou tvojou.možno len,že mamka ju robila s maslom a Ty s bánoveckou pomazánkou.jedno však mali spoločné.chutili vynikajúce.vďaka,že si mi oživil spomienku na moju obľúbenú pomazánku z údenej makrely od mojej mamky.a takto som si ju naservíroval.ja mám k pomazánkam rád kápiu
Ahoj @Bembo , som veľmi rád že Ti nátierka chutila, tiež používam už len Bánoveckú namiesto masla na všetky ostatné nátierky, včera som pre zmenu robil z filety makrely v rastlinnom oleji v konzerve, je tiež výborná.
Ďakujem, teší ma že chutilo :-)