Foto: babkamt
Snažím sa zavariť všetko , čo sa mi v záhrade urodí. Akurát karfiol som musela kúpiť.Viem , že je tu uverejnených mnoho podobných receptov, Zobraziť celý popisSnažím sa zavariť všetko , čo sa mi v záhrade urodí. Akurát karfiol som musela kúpiť.Viem , že je tu uverejnených mnoho podobných receptov, no to ma neodradilo a pridávam aj ten môj.Hádam sa niekomu zapáči.
Postup
-
1
Umytú papriku som dala na 1 minútu spariť do vriacej vody.Karfiol som rozobrala na ružičky a tiež som ho sparila zvlášť a s trochou kyseliny citrónovej.Očistila som malé cibuľky,mrkvu som nakrájala na plátky.Zelené rajčiny som nemusela krájať,lebo som obrala také šikovné.
-
2
Keď mi paprika trochu ochladla,ukladala som do pohárov nasledovne:alma,baraní roh,cibuľka,zelená paprika,feferónka,prúžky kapie, kolieska mrkvy . Nálev som spravila podľa návodu na Zelku: zvarila som vodu s octom,Zelkom,cukrom .Vychladnutým nálevom som zaliala papriky.Pri zaváraní so Zelkom píšu , že netreba sterilizovať, no ja som dala na 10 min. pri 90 stupňoch sterilizovať,lebo zicher je zicher.
kuk............................. www.solen.sk/index.php?page=pdf_view&pdf_id=2752...