Foto: gordonko
... moja prvotina ....ale má to grády
Postup
-
1
medvedí cesnak
-
2
400 - 450 lístkou medvedieho cesnaku pokrájame na tenšie rezance
-
3
do mixéra som dal trochu olivového oleja nato hrsť pokrájaných lístkou a zasa trochu oleja a pomixoval to - opakujem pokial nemam všetok medvedí cesnak pomixovaný
-
4
... s posledními listy som pridal 2 ližičky soli
-
5
hotovo , všetko pomixované , plnil som do malých pohárou od det. výživy
-
6
toto mi vyšlo z dvojitej dávky ....je to ekrazit - silné
skúste aj toto varecha.pravda.sk/recepty/medvedi-cesnak-tinktura-fotorec...
ja krájam na maličké kúsky a dávam do mrazničky, pridávam, do polievky, do mäsa... nátierok... všade ...
ten sa ani nedá všetok vyzbierať... u nás to v máji,keď kvitne vyzerá takto : cucinafia-krasaaradost.blogspot.sk/2013/12/cesnak-medvedi.html...
taška- asi 1-1,5kg- mám urobenú pastu v siedmich pohároch.,zvyšok listov som si odložila do chladničky, z tých v sobotu som urobila špenátový prívarok( 1/2 špenátu-1/2medv.cesnaku., v pondelok placky (múka, ovsené vločky, vajce,) a včera zelenú zemiakovú fučku.
nasekaný medv.cesnak, soľ, jogurt)., a včera
veršovať si zapomnela
na priateľstva znak -velebím tvoj vymixovaný cesnak..!!
a ako bonus tu máš : nech žije náš vareškársky šikovníček Tomáš..!!
:-))