Pasta z medvedieho cesnaku fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 19. marca 2014
Pasta z medvedieho cesnaku (fotorecept)
Foto: gordonko

... moja prvotina ....ale má to grády

Suroviny

400 - 500 lístkov
2 - 3 dcl (asi)
2 ČL




Postup

  1. 1

    medvedí cesnak

    Pasta z medvedieho cesnaku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    400 - 450 lístkou medvedieho cesnaku pokrájame na tenšie rezance

    Pasta z medvedieho cesnaku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    do mixéra som dal trochu olivového oleja nato hrsť pokrájaných lístkou a zasa trochu oleja a pomixoval to - opakujem pokial nemam všetok medvedí cesnak pomixovaný

    Pasta z medvedieho cesnaku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ... s posledními listy som pridal 2 ližičky soli

    Pasta z medvedieho cesnaku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    hotovo , všetko pomixované , plnil som do malých pohárou od det. výživy

    Pasta z medvedieho cesnaku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    toto mi vyšlo z dvojitej dávky ....je to ekrazit - silné

    Pasta z medvedieho cesnaku (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

jozka2
pocuvaj gordonko,zda sa mi,ze si vyzberal vsetok medvedi cesnak v lese,len chcem vediet ci to vydrzi bez sterilizacie.
lorak40
Treba to rozdeliť do menších fľaštičiek a šup do mrazničky.Vydrží do nového zberu.
mariamka
tak vidim, ze sa zadarilo :) ja som ti aj TS pisala, tak neviem ci pomohla trochu, hlavny je vysledok, a ten vyzera vyborne, takuto pastu este nemam, skusim, moze byt vyborna na dochutenie salatov, cestovin a pod.
gordonko
@jozka2 nesterilizoval som ,lebo si myslím,že sterilizáciou zničim vytamíny , potom sol je konzervant a nan to v malích pohárikoch v chladničke ....tak hádam to vydrží
kimlo
Aj ja som takto robil, vraj by to malo vydrzat do buducej sezony, hlavne aby to bolo stale ponorene v oleji.
gordonko
@mariann76 ....veruže rátal ale ked bol menší dal som 2- 3 za jeden .... odštipkovával som tie bielé končeky a na bok odkladal tie ,ktoré sa mi podarilo nechcene vytrhnúť aj z cibulkou .......dnes ich idem niekde zasadiť len neviem kde by to bolo vhodnejšie ,či do parku alebo na Zobor
tatranka
Je to ekrazit,silné, ako vravíš,ale zdravé.Myslím,že budeš mať na dlho túto pastu.Ja ju nerobievam.Manželovi zaťažuje žalúdok.Mával problémy po požití medvedieho cesnaku.No ty si sa príma usiloval.Ako vidím zvládaš a púšťaš sa do všetkého.Páči sa mi to. Nech sa ti darí.
21114_1420728203 - profilový obrázok
h8u
h8u
moja maminka spolu s tym melie aj vlasske orechy a je to uzasne! :) vyborne ako pesto na cestoviny
zvoncek
ďakujem Gordonko, že si názorne ukázal, ako sa robí pasta z medv. cesnaku, ja neovládam fotenie a hlavne celé ukladanie rcptu, tak som rada, že to niekto urobil. Robím to podobne, len s tou obmenou, že olivový panenský olej grécky pridám až do zomletých morskou soľou ochutených lístkov pri plnení do pohárikov. Môžem potvrdiť, že pasta vydrží v chladničke, ale ozaj musí tam byť toľko oleja, aby bol na povrchu, ja som poslednú fľašku z detskej výživy použila v januári., Tie odrezané biele časti nakrájam na cca 1 cm dám do mikrotenového sáčku a držím to v mrazničke, použijem ho tam, kde cesnak. Lístky som nerátala, ale z nazbieraného medvedieho cesnaku- jedna plná
taška- asi 1-1,5kg- mám urobenú pastu v siedmich pohároch.,zvyšok listov som si odložila do chladničky, z tých v sobotu som urobila špenátový prívarok( 1/2 špenátu-1/2medv.cesnaku., v pondelok placky (múka, ovsené vločky, vajce,) a včera zelenú zemiakovú fučku.
nasekaný medv.cesnak, soľ, jogurt)., a včera
peta5
parada, ako na zavolanie, prave som ho doniesla domov. velmi krasne predvedene, idem na to :)
paploska
vy ste iní frajeri gordonko, u nás bude cesnak najskôr o mesiac. :-) ale zbieram inšpirácie. no to množstvo čo kupujem na trhovisku mi na tvoj recept asi nevystačí :-)
gordonko
@tatranka neviem dokedy vydrží , jeden pohár už má inú adresu , o druhý sa ,,niekto,, snaží a cesnak a sol lúbim ,takže budem zasa experimentovať ...... dnes som sadil na zobory nechtene vytrhnuté cibulky m. cesnaku
radost
jqa som vlani ručne nasekala medvedí cesnak nadrobno-primerane posolila-zaliala olivovým olejom-nemixovala-bol v chladničke-včera sme zjedli posledný ma zemiačky od @mijaita..ni č mu nebolo..nezmenil chuť..
gordonko
@h8u nedal som orechy ,ale uvažoval som nad tým - možno ešte ,,rozoberiem,, dva poháre a pridam orechy - vlašské ...... cestovinama ma nenakrmíš , tam to asi nedám
gordonko
@paploska ...neviem kolko ho budeš mať, ked nie vela daš si zamraziť. Ja skúsim ešte zajtra niečo nazbierať
gordonko
@kimlo .... otvoril som znovu poháriky a ešte som to na Tvoju radu zalial olejom ...vdaka
mariamka
@gordonko posledny cesnak a posledny olej som oferovala na tuto tvoju skvelu pastu a uz aj nasla uplatnenie, si jednotka!
radost
ahaho..@gordonko sa pajedí-že neveršujem jeho cesnak medvedí...!!!akéže len písať rýmy..!!..??hádam chválu na koniec zimy..!!dnes je tu už aj podľa odborníkov JAR -tak úsmevom rozjasni si tvár..!!
na priateľstva znak -velebím tvoj vymixovaný cesnak..!!
a ako bonus tu máš : nech žije náš vareškársky šikovníček Tomáš..!!
:-))
gordonko
@tiginko ... skúšal som to dnes aj ja ,len neviem kolko má byť tých orechou .... tak som robil ,,od buka - do buka ,, ale chutí to
stevca
vdaka za tip, dnes sme si ho doniesli domov, časť som naložila do oleja a zvyšok skúsim tvoj receptík :)) mám ho aj v mraziaku a dávam ho aj na pečené zemiaky aj do fašírok a všade tam, kde sa dá použiť cesnak aj do bryndzovej nátierky je super.
stevca
inak minulý rok sme si ho doniesli aj s korienkami a máme pod drienkami posadený - je tam dosť vlhká pôda - a už sú malé lístočky vonku, len je ich málo ale som zvedava, lebo vraj sa velmi dobre rozširuje ak má vhodné podmienky, tak si ešte pôjdeme zopár korienkov doniesť že dosadíme :))
stacy77777
robila som podľa teba,máš pravdu,má to grády,stále som mala v hlave,že ti musím napísať,ale mi to trvalo...:-))), vďaka za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia