Foto: dr
Na prípravu francúzskych zemiakov je množstvo receptov. Ponúkam vám ten, ktorý chutí nám.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a pokrájame na malé kúsky. Vajíčka uvaríme natvrdo a pokrájame na kúsky. Klobásku pokrájame na kolečká.
- 2
Bešamel - Do hrnčeka dáme rozpustiť maslo, pridáme múku, chvíľku spolu opražíme a prilievame postupne trocha zohriatu smotanu. Varíme cca 5 minút, aby bešamel zhustol a múka sa prevarila. Nakoniec ochutíme čiernym mletým korením a soľou.
- 3
Pekáčik vymažeme maslom, uložíme polovicu pokrájaných zemiakov, ochutíme soľou a mletým čiernym korením, na zemiaky dáme vrstvu pokrájaných vajíčok a klobásu a nakoniec dáme druhú polovicu pokrájaných zemiakov a znova ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Celé zalejeme bešamelom a na bešamel poukladáme ešte kúsky masla. Dáme zapiecť do rúry približne na 45 minút pri 200 stupňoch. V polovičnom čase pečenia môžeme zemiaky premiešať, aby sa bešamel dostal na všetky zemiaky, alebo necháme zapiecť bešamel na farbu a premiešame až pri servírovaní.
- 4
Podávame s kyslou uhorkou alebo rôznymi šalátmi. Ja som zvolila kyslú kapustu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu