Foto: veve
Obmena klasických francúzkych zemiakov, ktoré sme odjakživa robievali iba so sladkou smotanou. Po vyskúšaní tejto varianty sa moje kuchárske obzory opäť rozšírili o ďalšie Zobraziť celý popisObmena klasických francúzkych zemiakov, ktoré sme odjakživa robievali iba so sladkou smotanou. Po vyskúšaní tejto varianty sa moje kuchárske obzory opäť rozšírili o ďalšie výborné a rýchle jedlo :-) Pôvodný recept nájdete tu: http://dobruchut.aktuality.sk/recept/2110/svajciarske-zemiaky-so-syrom/
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme a dáme variť v šupke do osolenej vody. Medzitým si nakrájame šunku na kocky a jemne ju osmahneme na panvici. Zapekaciu misu alebo pekáč vymažeme maslom a na dno dáme nakrájanú cibuľku a pretlačený cesnak.
- 2
Uvarené a ošupené zemiaky nakrájame na plátky a polovicu z nich poukladáme do pekáča na cibuľu. Navrstvíme šunku a posypeme polovicou nastrúhaného syra. Preložíme zvyšnými zemiakmi a opäť posypeme syrom. Zalejeme premiešanými smotanami so štipkou muškátového oriešku.
- 3
Pečieme zakryté na 200°C asi 20 minút, potom odokryjeme a na 10 minút necháme zapiecť zvrchu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu