Zapekané zemiaky s kyslou smotanou

veve - fotkaveve, 3. októbra 2012
Zapekané zemiaky s kyslou smotanou
Foto: veve

Obmena klasických francúzkych zemiakov, ktoré sme odjakživa robievali iba so sladkou smotanou. Po vyskúšaní tejto varianty sa moje kuchárske obzory opäť rozšírili o ďalšie Zobraziť celý popisObmena klasických francúzkych zemiakov, ktoré sme odjakživa robievali iba so sladkou smotanou. Po vyskúšaní tejto varianty sa moje kuchárske obzory opäť rozšírili o ďalšie výborné a rýchle jedlo :-) Pôvodný recept nájdete tu: http://dobruchut.aktuality.sk/recept/2110/svajciarske-zemiaky-so-syrom/

6
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
250 g
200 g
1 ks
3 strúčiky
200 ml
250 ml




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme a dáme variť v šupke do osolenej vody. Medzitým si nakrájame šunku na kocky a jemne ju osmahneme na panvici. Zapekaciu misu alebo pekáč vymažeme maslom a na dno dáme nakrájanú cibuľku a pretlačený cesnak.

  2. 2

    Uvarené a ošupené zemiaky nakrájame na plátky a polovicu z nich poukladáme do pekáča na cibuľu. Navrstvíme šunku a posypeme polovicou nastrúhaného syra. Preložíme zvyšnými zemiakmi a opäť posypeme syrom. Zalejeme premiešanými smotanami so štipkou muškátového oriešku.

  3. 3

    Pečieme zakryté na 200°C asi 20 minút, potom odokryjeme a na 10 minút necháme zapiecť zvrchu.

Diskusia k receptu

tiziana
a ja čítam zapekané zemiaky s kyslou kapustou a pýtam sa, prečo nie je uvedená v surovinách :D? ach, ten večer....a čo myslíš, nehodila by sa tam, trošku vitamínov :))
veve
@tiziana Vieš, že to nie je zlý nápad, tá tvoja mýlka? :-) Nabudúce asi skúsim, lebo kapustu ja môžem...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia