Tento recept je s tých starodávnejších. Je to recept z mojej starej kuchárskej knižky pod receptami ruské jedlá, ukrajinský zákusok "Hláska". Tento zákusok často Zobraziť celý popisTento recept je s tých starodávnejších. Je to recept z mojej starej kuchárskej knižky pod receptami ruské jedlá, ukrajinský zákusok "Hláska". Tento zákusok často piekla moja mama. Je veľmi dobrý a taktiež na prípravu nenáročný.
na 180-200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 350 g |
|
| 3 ks |
|
| 100 g |
|
| 3 PL |
|
| 1/2 kocky |
|
| 250 g alebo margarín |
|
| Plnka : | |
| 30 g |
|
| 150 ml |
|
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 150 g |
|
| bielky ks na sneh |
|
| 3 PL kopcovité do snehu |
|
| 50 g na posýpanie |
|
Postup
-
1
V miske si zhnetieme cesto ,
-
2
a na pomúčenej doske ho vypracujeme.Rozdelíme ho na polovicu.
-
3
Z úvedených surovin si urobíme plnku.
-
4
Každé cesto vyvaľkáme vo veľkosti plechu.Jedno cesto dáme na pomastený plech,naň nanesieme orechovú plnku a plnku zakryjeme druhým cestom.Potom ho vidličkou popicháme a necháme postáť aspoň 1 hodinku.Môže aj dlhšie.
-
5
Potom koláč upečieme.Počas pečenia si vyšľaháme sneh z bielkov.Ked je upečený,tak naň natrieme sneh,rovnomerne,
-
6
a posýpeme mletými orechámi.Dáme do rúry zapiecť.
-
7
Dobrú chuť!









@agataga ,150 g cukru ide do orechov a 3 PL do snehu.Nech sa darí.Dakujem.