Šišky v rúre plnené džemom

mirian4 - fotkamirian4, 26. januára 2013
Šišky v rúre plnené džemom
Foto: mirian4

Je to super rýchla a hlavne "zdravá" varianta šišiek, ktoré neplávajú v tuku, pečú sa na papieri na pečenie v rúre...

24
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
250 ml
1 ks
50 g
3 PL
1 ks
štipka
1 kocka
3 PL (um)
 na posypanie
 na plnenie




Postup

  1. 1

    Zamiesime si hladké cesto: múka, kvások, mlieko, maslo roztopené, 1 žĺtok, 3 PL cukru + vanilkový cukor, štipka soli. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Pripravíme si väčší plytký plech s papierom na pečenie.

  2. 2

    Vykysnuté, rozdelíme na 2 časti: 1 časť vyvaľkáme a vykrojíme kolieska (na väčší plech mi vyšlo 24 ks na Facebook Miriam Štyriaková je odfotený celý plech), dáme na plech s papierom na pečenie. Na každé koliesko dáme lyžičku tuhšieho džemu. 2.časť vyvaľkáme a vykrojíme kolieska, ktorými prikryjeme tie na plechu s džemom a okraje jemne pritlačíme, aby nám džem pri pečení nevytiekol. Necháme podkysnúť 20 minút na plechu.

  3. 3

    Pečieme v rúre predhriatej na 180-200 stupňov cca 12-15 min. do zlatova. Ešte teplé ich potrieme roztopeným maslom s 3 PL rumu, necháme vsiaknúť a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

3sandra3
páčia sa mi,,, v rúre som zatiaľ neskúšala :-) dávam si do kk
mracik9
Akurát idem piecť fánky v rúre,ale tvoje šišky určite skúsim,uložené
mesiar50
Uložím si to. Mne sa to pozdáva velmi.
Ďakujem si šikulka
anyx
vyzerajú skvele a ten rum tam musí ísť?
afataga
zabudla som ti ich pochvalit :-) vyzeraju vyborne
mirian4
Základ je čerstvé droždie a doba nakysnutia cesta a potom ešte na plechu min.20 minút ;-)
sonijamt
@Mirian4 , vyzerajú úžasne, už sú v KK:-) len sa chcem opýtať, do kvásku použijem tých 250 ml mlieka,alebo to ide do cesta a na kvások ešte mám použiť zvlášť mlieko? ďakujem
mirian4
Do kvásku ide 250ml mlieka, aspoň ja som tak dala ... ;-)
boba48
juz zapisalam do swojej KK,musim sprobowac zrobic
merylin
ani ja som také pečené ešte nerobila ,tiež vyskúšam,, dík za recept.
anina6
uložené, pripravené na vyskúšanie. pekný deň
elysa
robievam tak isto,sú výborné...
ola111
Aj mne sa páčia takto pečené,vyskúšam,toto je fajn spôsob,urobíme...
martina240
Práve som ich dopiekla. Pekne vyzeraju a ešte lepšie chutia. Ďakujem za recept.
marijanna
hmmm vyskusam, uz cely tyzden mam chut na sisky,lebo ich predavaju na kazdom kroku, v utorok bude pust - karneval, tak irobim, vdaka :=)
hexli77
Joj to znie velmi lahodne-tak chrumkavo bozske-urcite vyskusame!
tkay
robil som, sú dobré a hlavne zdravšie, ale okrem tvaru to nemá so šiškami nič spoločné
martab
Len neviem preco, vrchne kolieska sa mi v rure odlepovali. Kym kysli drzali spolu velmi dobre... Neviem kde som urobila chybu.
mirian4
... na okrajoch by nemala byť múka a pred kysnutím treba okraje trošku postláčať, môžu sa okraje zvnútra aj potrieť vodou alebo vajíčkom aby sa zlepili ;-)
mirian4
... na okrajoch by nemala byť múka a pred kysnutím treba okraje trošku postláčať, môžu sa okraje zvnútra aj potrieť vodou alebo vajíčkom aby sa zlepili ;-)
finczi
Uložené, vďaka za tip! Vysmážané nemôžem, sú pre mňa tažko stráviteľné, ale takto to bude lepšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia