Zapekaná bageta s grilovanou zeleninou
Ideálne na raňajky aj Vám od večere ostane grilovaná zelenina, ja ju robievam k mäsu a naschvál...
Vajíčkový chlieb s medvedím cesnakom
Ešte stále máme sezónu medvedieho cesnaku. Môj príspevok nepovažujem za recept. Skôr len ako inšpiráciu...
Citrónová kôrka do zásoby
Pri (vianocnom) peceni potrebujeme casto postruhanu citronovu korku. Citron mozno nemame vzdy doma. Mozete si...
Syrové prsty
Tvrdý syr nakrájame na hranolčeky. Zľahka ich potrieme olejom, obalíme v trojobale múka – vajce – strúhanka a vypražíme...
Citrónovo - mandľové mufiny
Dva citróny od šťavíme. Maslo, cukor, vanilkový cukor a štipku soli do penista vyšľaháme,...
Polievka z hlív
Pokrájané hlivy varíme v osolenej vode s rascou 30 minút, potom pridáme bujón, pokrájané zemiaky...
Špargľa s kokosovým mliekom
Dievčatá, pridávam recept na prípravu špargle s kokosovým mliekom. Množstvá šunky a syra v recepte...
Kokosové tyčinky
Tieto tyčinky sú neoddeliteľnou súčasťou vianoc. Sú veľmi chutné a nenáročné pre každú gazdinku.
Polenta s údenými kačacími prsami
Polentu uvaríme vo vývare a pridáme parmezán. Vylejeme na plech a pečieme 30 minút. Vychladenú...
Fazuľová polievka s dulou
Jednoduchá, dnes už možno zaznávaná polievka. V čase dozrievania dúl (biršalmy) už aj fazuľa bola...
Kuracie makové prsty
Cez sviatky som jedla u kamošky makové rezne, tak ponúkam upravený recept...
Talianska praženica
Mam priateľa v norsku a viete aké to je ked si chlapi varit majú sami... su tak...
Husacie prsia na šošovici
Šošovicu umyjeme a necháme aspoň hodinu napučať v 0, 5 l studenej vody. Očistíme a na...
Rezance s krabím mäsom
Tento recept vznikol náhodou. Kúpili sme si v taliansku krabie mäso, aby sme ochutnali...
Lečo s cuketovými rezňami
Nejde tak ani o to lečo ako o prílohu – cuketa v smotanovom cestíčku.
Kurací minútový guláš
Kuracie prsia nakrájame na rezance a prudko opečieme na rozpálenom oleji.
Slávky s fazuľou
Ak by mi niekto povedal, že pripravil morské plody s fazuľou, tak sa minimálne pousmejem....
Strapaté višne
Višne scedíme a necháme odkvapkať. Múku zmiešame so škrobovou múčkou, jemne osolíme, pridáme rozšľahané...
Fusilli s vínovou omáčkou a gorgonzolou
Tradičnú paradajkovú omáčku k cestovinám už iste jedla väčšina z nás a dobre ju poznáme. Vyskúšali...
Dezert Šalamún
Vodu, cukor, tuk a kakao zohrievame v hrnci až kým sa nespoja (nevaríme). Odoberieme...
Sviečková NATURALE alias mäso na zelenine
Nebojme sa variť zdravo a pritom zachovať tie pravé chute. Skúsila som a podarilo sa...
Višňovo-šľahačkový rez
cesto: Vajíčka si rozdelíme, bielky vyšlaháme na tuhý sneh, k žltkam pridáme kryštálový cukor a vyšlaháme na penu...
Pečeňové paté vo farebnej mrkve
Nech nikto nemávne rukou. Jedlá z vnútorností sú samostatnou kapitolou, čo dobre preverí zručnosť kuchára. Chce to totiž trpezlivosť i kreativitu,...
Šľahačková torta
Recept je veľmi chutný, svieži, dala mi ho priateľka. Pripravujem ho kedykoľvek máme na...
Pšenová polievka
Mrkvu a petržlen uvaríme vo vode do mäkka. Pšeno tri krát obaríme horúcou vodou. Mrkvu...