Zemiakové šišky

2baska4 - bez fotky2baska4, 26. júna 2014

Tiet šišky raz doniesla bývalá kolegyňa do práce a všetky ženy sme si pýtali recept :)) Neskutočne fajné sú :))) !!

40-50
porcií
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

63 dkg uvarené postrúhané
1 kg
2 ks
1/4 ks (smetol)
1/2 l
 trocha
 trocha
Na obalovanie:




Postup

  1. 1

    Z tejto dávky výjde dosť veľa toho , záleží od velkosti a hrúbky vyformovaných valčekov (kolegyni vyšlo cca 4O ks na dĺžku mali možno 10cm ) , ja som ich robila kúsok menšie,tak mi vyšlo viacej .

  2. 2

    Kvások si urobíme klasicky ( mlieko+droždie+ cukor ). Cesto si vypracujeme so všetkých surovín ( uvarené zemiaky postrúhané + hl. múka + vajcia + kus soli + kvások ). Necháme kysnúť.

  3. 3

    Keď cesto vykysne robíme (formujeme) valčeky( velkosť aj hrúbka je na Vás) a nechám troška podkysnúť ešte. Potom upražíme na oleji a hneď obaľujeme (BB puding + kakao+ praš.cukor - podľa chuti urobte). A hotovo :) !

Diskusia k receptu

daguska
Jedla som zemiakové sisky plnené slivkovým lekvárom,obalené v skoricovom cukre.Vynikajúce.Aj s tým pudingovým obalom môzu byt dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia