Placky z nedeľných zemiakov
Obyčajne sa v nedeľu mäso poje, a zemiaky zostanú na pondelok. Čo s nimi ......
Frittata s rybou
Inšpirácia na rýchly pôstny obed či večeru. Alebo romantické raňajky :) Neuvádzam množstvo surovín, lebo...
Cviklové ragú s pohánkou a Tofu
Ak hľadáte ľahké a chutné jedlo, vyskúšajte prepojenie cvikly, pohánky a výživného Tofu...
Medailónky s hnedou ryžou
Komerčný recept<br />Teľacie medailónky s ryžou a šampiňónmi sú vynikajúce s vašim obľúbeným šalátom.
Roštenka s ríbezľovou omáčkou a červeným vínom
Plátky mäsa naklepeme a osolíme. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, vložíme mäso a opečieme ho....
Zmes na hrianku
Možme použiť spišsku klobásu alebo párky ja som použila párky pretože niesom moc klobáskova... Môžme použiť aj...
Pražená zelenina (Achard de Légumes)
Umytú zeleninu nakrájame na tenké prúžky, cibuľu nasekáme nadrobno, cesnak roztlačíme. Do zeleniny pridáme...
Pšenično - sójové rezance na taliansky sedliacky spôsob
Sýte jedlo z panvice, ktoré je chutnou bezmäsitou variáciou talianského sedliackeho kuraťa.
Zemiakové placky zo staršieho chleba
Recept mám od jednej českej kolegyne a je fakt super, rodina ani nevedela, že to...
Trinxat
Název Trinxat znamená „mačkat“ a čte se trinčat. Základem jsou štouchané brambory s kapustou (kel).
Kuracie prsia s listovým šalátom
Jar klope na dvere a žiadajú sa vyslovene jarné jedlá, pripravila som kuracie prsia s baby...
Lievance s malinami a vanilkovým krémom
Lievance: Z polovice mlieka, ktoré jemne prihrejeme spolu s kvasnicami, vytvoríme kvások. Ostatné suroviny spolu...
Salát s kuřecím masem
Salát opláchneme, nakrájíme na proužky, dáme na talíře. Okurku a mrkev nakrájíme škrabkou...
Pstruh na olivovom oleji
Pstruha umyjeme a osušíme, potom nasolíme bilinkovou soľou a naplníme cibuľou a bazalkou , dáme na panvicu...
Mäsové guľky s tagliatelle a paradajkovou omáčkou
Bravčovú panenku opracujeme a nakrájame na malé kúsky. Zomelieme na hrubšom nástavci spolu s cibuľou, ...
Divá kačica na víne
Slaninu pokrájame, dáme ju do kastróla a vyškvaríme. Pridáme polovicu masla. Rozporciovanú kačicu osolíme,...
Polievka z dubákov a vývaru z údeného
Odložila som si vývar z varenia údeného mäska a dnes som dala do neho sušené dubáky, ...
Kus-kus s tofu a ľanovými semienkami
Kuskus alebo cous cous je jednou zo základných potravín severoafrickej kuchyne a pre mňa je to univerzálna...
Jahňacie karí s mangom a hrozienkovým kuskusom
Vďaka tomu, že dcéru som v sobotu dopoludnia odlifroval na lyžiarsky, mohol som si dovoliť...
Cestoviny s brokolicovo– karfiolovou omáčkou
Karfiol, brokolicu a karotku uvaríme v osolenej vode, necháme trochu vychladiť a nakrájame na drobno....
Medové morčacie kúsky s mandľami a zeleninou
Kocky morčacieho mäsa marinovaného v medovo - worchestrovej omáčke s mandľami na zelenine s lyžicou jogurtu.
Toasty k vínu
Tieto tousty sú "čo dom dal". Namiesto masla použite pokojne olej. Syr navrch môžete dať...
Steak z tresky so zeleným špenátom a smotanou
Tenhle recept jsem si sama vymyslela a doma jsem měla opravdový úspěch. Ryby milujeme a tahle...
Fitness Special - losos na kokosovom tuku + cherry paradajky 335kCal
Ja toto jedlo milujem :) robim to raz za cas ked pozvme niekoho kumne ( samozrejme iba...
Chrumkavá pečeň s plátkami jablka a pomaranča
Túto pochúťku pripravujem z teľacej alebo bravčovej pečene. Pečeň nakrájam na plátky, okorením čerstvo mletým...
Husacie stehno nadivoko
Hus s kapustou, pečeň v lokši... hody sa najčastejšie krútia okolo klasiky. Dokonalosť mäska...
Pastiersky olovrant
Písala som tu už o tom, že som bola pred niekoľkými rokmi na Hortobágyszkej stepi...