Foto: martinis
Chutná večera pre jedného - dusená kyslá kapusta s paradajkovým pyré a opečeným údeným tofu :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Chuťou mi toto jedlo vzdialene chuťou pripomína segedínsky guláš, avšak tu nepoužívam smotanu, ani mäso. To však vôbec nevadí, tá vôňa pri varení je úžasná a výsledné dielo má veľmi príjemnú chuť a paradajkové pyré to celé nakopne, však ochutnajte a posúďte sami ;)
- 2
Peknú, veľkú cibuľu prekrojíme na polovice a jednu z nich nakrájame na maličké kocky. Tie osmažíme na lyžici olivového oleja, poprášime paprikou, pridáme kyslú kapustu, bobkový list, prelisovaný strúčik cesnaku, troška vody a dusíme.
- 3
Kým kapusta mäkne, tofu nakrájame na kocky a tie opečieme na zvyšku oleja. Počas opekania údené tofu vonia úplne ako škvarky, keď ich mamka pripravuje na halušky :)
- 4
Opečené tofu prisypeme do panvice ku kapuste, pridáme 2 či 3 lyžice paradajkového pyré. Pokojne použite aj pretlak, krájané paradajky, ochutené paradajkové omáčky a podobne, nebojte sa experimentovať ;) Ja som dnes napríklad použil bazalkovú paradajkovú omáčku a tiež to bolo fajn .
- 5
Všetko zamiešame a krátko podusíme, aby tofu príliš nezmäklo, 2 minúty sú viac než dosť.
- 6
Odstavíme, dokoreníme bielym korením a pokvapkáme sójovou omáčkou. Takto pripravená kapusta je veľmi chutná s knedľou, alebo pečivom. Môžte doplniť aj miešaným zeleninovým šalátom :O)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@vierutt a @evanaa : aj hlávková je výborná, tiež som skúšal, no táto mi chutí ešte viac. s tým tofu je to vážne zážitok, ale viem si ju predstaviť aj s mäsom ;)
@paploska : smotana tam vôbec nie je a aj tak je to plné chuti ! :O)
@amirah : plne súhlasím, vitamíny, bielkoviny - samé super veci ! :-)