Paradajková kapusta s tofu

martinis - fotkamartinis, 30. januára 2013
Paradajková kapusta s tofu
Foto: martinis

Chutná večera pre jedného - dusená kyslá kapusta s paradajkovým pyré a opečeným údeným tofu :)

1
porcia
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1/2 ks
1/2 balenia
3 PL
1 ks
1 strúčik
2 PL




Postup

  1. 1

    Chuťou mi toto jedlo vzdialene chuťou pripomína segedínsky guláš, avšak tu nepoužívam smotanu, ani mäso. To však vôbec nevadí, tá vôňa pri varení je úžasná a výsledné dielo má veľmi príjemnú chuť a paradajkové pyré to celé nakopne, však ochutnajte a posúďte sami ;)

  2. 2

    Peknú, veľkú cibuľu prekrojíme na polovice a jednu z nich nakrájame na maličké kocky. Tie osmažíme na lyžici olivového oleja, poprášime paprikou, pridáme kyslú kapustu, bobkový list, prelisovaný strúčik cesnaku, troška vody a dusíme.

  3. 3

    Kým kapusta mäkne, tofu nakrájame na kocky a tie opečieme na zvyšku oleja. Počas opekania údené tofu vonia úplne ako škvarky, keď ich mamka pripravuje na halušky :)

  4. 4

    Opečené tofu prisypeme do panvice ku kapuste, pridáme 2 či 3 lyžice paradajkového pyré. Pokojne použite aj pretlak, krájané paradajky, ochutené paradajkové omáčky a podobne, nebojte sa experimentovať ;) Ja som dnes napríklad použil bazalkovú paradajkovú omáčku a tiež to bolo fajn .

  5. 5

    Všetko zamiešame a krátko podusíme, aby tofu príliš nezmäklo, 2 minúty sú viac než dosť.

  6. 6

    Odstavíme, dokoreníme bielym korením a pokvapkáme sójovou omáčkou. Takto pripravená kapusta je veľmi chutná s knedľou, alebo pečivom. Môžte doplniť aj miešaným zeleninovým šalátom :O)

Diskusia k receptu

marteenka
velmi dobry napad :-) mam v chladnicke otvorenu kyslu kapustu. vyskusam Tvoj recept :-)
vierutt
@martinis , veľmi dobrý nápad s tým údeným tofu. Kapustu si tiež takto robievam - aj hlávkovú, len s knedľou a opečenou cibuľkou navrch, teraz si mi ale narobil chute s údeným tofu!
amirah
ja to tiež tak robievam a je to vééééééééééľmi chutné a výživné jedlo...:)
evanaaa
Paradajková kapusta - myslela som, že hlávková, ja ju totiž zajtra idem robiť, ale k nej dusené hovädzie na šťave, kyslú som ešte neskúšala tak robiť.
martinis
@marteenka : dúfam, že jej máš dosť, ja si vždy urobím trochu naviac, mám ju veľmi rád a možno zachutí aj tebe :))
@vierutt a @evanaa : aj hlávková je výborná, tiež som skúšal, no táto mi chutí ešte viac. s tým tofu je to vážne zážitok, ale viem si ju predstaviť aj s mäsom ;)
@paploska : smotana tam vôbec nie je a aj tak je to plné chuti ! :O)
@amirah : plne súhlasím, vitamíny, bielkoviny - samé super veci ! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia