Foto: lenkapalenka
vajíčka sa dajú pripraviť na milión spôsobov, tento je jeden z mojich najobľúbenejších, ..... pomerne rýchla večera, plnka sa dá rôzne kombinovať podľa chuti
porcia
príprava
Postup
-
1
pripravíme si všetky suroviny
-
2
na troške oleji si opražíme slaninku (ak je mastnejšia nepotrebujeme žiaden olej), pridáme trošku cibuľky a cesnak
-
3
potom pridáme nakrájanú paradajku a uhorku, osolíme a okoreníme (so soľou opatrnejšie, slaninka je dosť slaná), zelenina pustí šťavu a v nej podusíme do mäkka ... plnku by sme týmto mali hotovú, celá je jemne prevoňaná slaninkou, takže sa tešíme, lebo dobrá slanina nemôže byť nikdy zlá! :-)
-
4
ideme na omeletu, je to krátky proces a pritom taká veda! :-) ... rozmiešame si vajíčka, osolíme a okoreníme (neprešľahaváme len jemne premiešame, aby bola pekne nadýchaná) :-)
-
5
základom omelety je poriadne rozpálený olej
-
6
nalejeme vajíčka, ak máme dostatočne rozpálenú panvicu môžeme zhasnúť oheň
-
7
omeletu nikdy neprevraciame na druhú stranu!!! - nechceme predsa sušené vajíčka :-), ak je trošku prichytený spodok posunieme omeletu od kraja do stredu a do vzniknutého priestoru prelejeme tekuté vajíčka naklonením panvice
-
8
takto vyzerá hotová omeleta
-
9
na polovicu vysypeme pripravenú plnku a preložíme
-
10
servírujeme, na vrch som ešte nakrájala kúsok balkánskeho syra ... dobrú chuť :-P
toto tu je omeleta s grilovaným baklažánom