Grilovaný jahňací chrbát s cícerovým pyré
Tomáš Zapletal
šéfkuchár reštaurácie ParCafe v Bratislave, 24. decembra 2011
šéfkuchár reštaurácie ParCafe v Bratislave, 24. decembra 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Jahňacinu opláchneme, pridáme bylinky, cesnak a naložíme do oleja. Potom pomaly opečieme a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 10–12 minút.
- 2
Cícerové pyré: cícer uvaríme vo vývare, pridáme šafran, uvarený scedíme a rozmixujeme s olivovým olejom.
- 3
Špenát opražíme na olivovom oleji a cesnaku. Servírujeme s omáčkou, ktorú pripravíme tak, že do výpeku prilejeme víno a necháme ho odpariť.
- 4
Náš tip: Jahňacie mäso, ak je správne opečené, je zvnútra ružové a šťavnaté. Dbajme na to, aby sme jahňacinu kupovali správne odležanú, ak nie je, je mäso tuhé a nie krehké.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu