Grilovaný jahňací chrbát s cícerovým pyré

Tomáš Zapletal
šéfkuchár reštaurácie ParCafe v Bratislave, 24. decembra 2011
Grilovaný jahňací chrbát s cícerovým pyré
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

1000 g
10 g
2 strúčiky
400 g
100 g
1 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Jahňacinu opláchneme, pridáme bylinky, cesnak a naložíme do oleja. Potom pomaly opečieme a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 10–12 minút.

  2. 2

    Cícerové pyré: cícer uvaríme vo vývare, pridáme šafran, uvarený scedíme a rozmixujeme s olivovým olejom.

  3. 3

    Špenát opražíme na olivovom oleji a cesnaku. Servírujeme s omáčkou, ktorú pripravíme tak, že do výpeku prilejeme víno a necháme ho odpariť.

  4. 4

    Náš tip: Jahňacie mäso, ak je správne opečené, je zvnútra ružové a šťavnaté. Dbajme na to, aby sme jahňacinu kupovali správne odležanú, ak nie je, je mäso tuhé a nie krehké.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia