Kuracie prsia od Nanette fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 19. apríla 2014
Kuracie prsia od Nanette (fotorecept)
Foto: babkamt

Tento recept mám od nevesty. Ona preferuje rýchlo uvarené jedlá. Dnes som varila podľa jej receptu.

Suroviny

700 g
8 strúčikov
70 ml
z 1/2 citróna
1 čl
800 g
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia som nakrájala na kocky.

    Kuracie prsia od Nanette (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistila som si 8 strúčikov cesnaku.

    Kuracie prsia od Nanette (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ešte budem potrebovať šťavu z polovičky citróna a Sladkú čili omáčku.

    Kuracie prsia od Nanette (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Sladkú čili omáčku , cesnak , mleté čierne korenie a citrónovú šťavu som dala na mäso. Dobre som to premiešala. Nesolila som mäso , lebo som chcela pri pečení pridať rôsol, ktorý mi zostal z pečenej kačice. A ten je dosť slaný. Mäso som dala do chladničky.

    Kuracie prsia od Nanette (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zemiaky v šupke som uvarila a očistila. Nakrájala som ich na štvrtinky.

    Kuracie prsia od Nanette (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Najprv som dala zohriať suchú panvicu. Do horúcej som dala kačaciu masť. Na nej som zemiaky opiekla.

    Kuracie prsia od Nanette (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do druhej panvice som tiež dala trochu kačacej masti. Na nej som mäso prudko opekala.

    Kuracie prsia od Nanette (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tu je rôsol, ktorý mi zostal, keď som piekla naraz dve kačice.

    Kuracie prsia od Nanette (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridala som k mäsu aj rôsol.

    Kuracie prsia od Nanette (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Tu sú opečené zemiaky.Obed som podávala s čerstvým hlávkovým šalátom.

    Kuracie prsia od Nanette (fotorecept) - obrázok 10
Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Cesnaková kuracinka s nádychom kačaciny, to musí byť dobrota. No a príloha - pre mňa ako osobu zemiakovú nič lepšie ako na foto č.10 nemôže byť :) Poniektorí vedia o tom svoje. Rcp chválim, máš šikovnú nevestu.
aj mne sa paci, tiez si odkladam vypek z masa, obcas sa da vyuzit