Lenivé langoše

medulienka108 - fotkamedulienka108, 15. augusta 2013

Kto z nás by aspoň raz neochutnal langoše? Zo stánku pri tržnici či pravé domáce. S kyslou smotanou, či majonézou, tatárskou, s cesnakom, kečupom Zobraziť celý popisKto z nás by aspoň raz neochutnal langoše? Zo stánku pri tržnici či pravé domáce. S kyslou smotanou, či majonézou, tatárskou, s cesnakom, kečupom alebo len tak na sucho? Každý si určite našiel svoju obľúbenú kombináciu. Mojou je 100 percentná ochrana pre upírmi - bohatá dávka roztlačeného cesnaku, kečup a samozrejme nesmie chýbať bohatá vrstva syra. Ozajstná pochúťka, len s tým spoločenským životom je to potom také všelijaké... Ako ste už určite pochopili, ja langoše milujem, ale v mojom byte sa absolútne nedarí kysnutému cestu. Takže potichúčky som svoje obľúbené langoše oželela - až prišiel minulý týždeň a ja som si trochu zaexperimentovala s pitou, ktorú som mala kúpenú.

4
porcie
6 minút
príprava

Suroviny

4
2 strúčiky
1
100 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Pitu hodím do hriankovača (3 minúty), gril či na panvicu (záleží na vybavení vašej domácnosti).

  2. 2

    Medzitým si na malej panvičke rozpálim 1 ČL olivového oleja a 1 minútu restujem nasekanú čili papričku. Odstavím a zmiešam s cesnakom a kečupom.

  3. 3

    Hotovú pitu, ktorá bude krásne chrumkavá, otvorím ako kapsu a prekrojím na polovicu.

    Lenivé langoše - obrázok 3
  4. 4

    Natrieme pripravenou zmesou.

    Lenivé langoše - obrázok 4
  5. 5

    Posypeme postrúhaným syrom a hotovo...

Diskusia k receptu

medulienka108
a k tomu máš ďalšie body k dobru - zdravšia alternatíva k langošom a ak počítaš kalórie, tak určite aj menej kalorická :)
valeri
super nápad, hlavne keď sa mi nechce pre mňa samú robiť kysnuté cesto, aj keď u mňa sa mu darí :-)), ale zato antúriám ani za božemôj.
medulienka108
to ja sa ku kvetinám radšej ani nepribližujem. nie, že by som ich nemala rada, len mám na ne obe ruky ľavé. keď sa u mňa skoro na jar zapáčilo bazalke, kúpenej v tescu, skoro som od úžasu odpadla. bola som z toho taká vytešená, že som o nej rozprávala všetkým na okolí. dokonca som sa s ňou chválila mame, keď som prišla na návštevu a ona ma znovu povodila a predstavila mi každý jeden prírastok k jej osobnej zelenej džungli. samozrejme, že hneď ako som sa vrátila domov, pozerám - a bazalka nikde. spolubývajúci ju vyhodil, lebo napriek polievaniu úplne vyschla :(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia