Roládky z perličky s tekvicovou omáčkou
Známa a neznáma. Slovenská, a predsa akoby exotická. Všedná a zároveň vzácna. Prepelice, perličky, bažanty, jarabice, holuby......
Lokše z červenej kapusty s kuracou pečeňou a so šalátom
Pestrofarebné jesenné jedlo sme vyskladali z našich obľúbených surovín, medzi ktorými nechýba červená kapusta, chutná...
Mangoldová omeleta
Mangold pestujem na záhrade už roky. Je to nenahraditeľná zelenina, vhodná na šaláty, polievky aj hlavné jedlá....
Kuracie kúsky s harissou a tarhoňou
Z jedného hrnca lahôdka pre celú rodinu - určite si pochutíte a vyhnete sa hádkam, kto...
Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú...
Ryžové rezance s arašidovou omáčkou
Moderátorka Alena Stračiaková ochutnala arašidovú omáčku v jednej reštaurácii a chutila jej tak veľmi, že sa...
Syrové waffle
V malom hrnci rozpustíme maslo a pridáme k nemu vajíčka, kefír, soľ a korenie.
Pomarančové palacinky
Do misy dáme múku a za stáleho miešania prilievame mlieko. Nakoniec pridáme vajce. Cesto musí...
Fašírky z mletého kuracieho mäsa
Kuracie prsia si odvážime, umyjeme, a očistíme od blán. Cibuľu a cesnak ošúpeme a...
Bravčové kotlety s jablkovým pyré
Bravčové kotlety z plemena prasiat Duroc, ktoré bolo pôvodne vyšľachtené v USA.
Makové lievance
Zmena neuškodí. Aj obyčajné lievance sa dajú pripraviť inak. Stačí použiť pri ich príprave mak....
Omeleta so stonkovým zelerom
Stonkový zeler je úžasná zelenina, ktorá sa dá použiť na mnoho spôsobov. Aj keď u...
Treska s vajíčkovým šalátom
Komerčný recept<br />Opečená treska je vždy na stole vítaná, preto si vychutnajte jednoduché a chutné jedlo...
Batatovo-zemiakové lokše s restovanou pečeňou s jablkami
Lokše s pečeňou, to je obľúbená klasika, ktorú si nemusíme vychutnať len niekde na jarmoku...
Pečené dubáčikové nožičky
Tento recept mám od mojej mamy, patrí to k mojím obľubeným hlavne v hribovej sezóne,...
Králičia roláda s pečeňovou paštétou
Na masle urestujeme pokrájanú šalotku, cesnak a pečeň. Podlejeme vínom, dochutíme koreninami a cukrom....
Zemiakové placky s údeným lososom
Dobrota nielen pre návštevu. Teplé alebo studené, vždy vyprovokujú pár kladných komentárov…...
Jarné lievance s kozím syrom a údeným lososom
Občas ma prepadne chuť vyskúšať niečo nové, alebo pripraviť klasický recept trocha inak. Tu som...
Toast s údeným pstruhom, marinovanou uhorkou a so šalotkou
Z pečiva vykrojíme rovnaké tvary a nasucho opečieme. Limetkovú šťavu a nastrúhanú kôru zmiešame s créme fraiche,...
Rybacia fileta na fazuľke
Ryby a zelenina je výborná kombinácia. Čerstvé fazuľky výborne dopĺňajú každú rybu a vytvárajú ľahké, ...
Treska s jazmínovou ryžou na japonský spôsob
Vyskúšajte lahodné japonské jedlo s naším receptom na tresku s jazmínovou ryžou....
Buddha miska s jackfruitom
Preskúmajte kombináciu slaného a sladkého, doplnené o čerstvé a svieže ingrediencie. Toto jedlo pozdvihne vaše...
„Tuhé" mäsité gule
Mäso, korenie, soľ a vajcia zmiešame a dobre premiesime. Zmes zahustíme trochou strúhanky a...
Lečo s ačokčou
Poznáte ačokču? Krásna ťahavá rastlina, kríženec uhorky a papriky, pochádzajúca z Južnej Ameriky....