Oprážané (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Dýňové lívanečky

Dezerty

Nejprve povaříme dýni i se slupkou, pak ji rozmačkáme nebo rozmixujeme.

prazdny

Pečené dubáčikové nožičky

Slané chuťovky

Tento recept mám od mojej mamy, patrí to k mojím obľubeným hlavne v hribovej sezóne,...

prazdny

Mangoldová omeleta

Bezmäsité jedlá

Mangold pestujem na záhrade už roky. Je to nenahraditeľná zelenina, vhodná na šaláty, polievky aj hlavné jedlá....

prazdny

Omeleta so stonkovým zelerom

Večera

Stonkový zeler je úžasná zelenina, ktorá sa dá použiť na mnoho spôsobov. Aj keď u...

prazdny

Jarné lievance s kozím syrom a údeným lososom

Hlavné jedlá

Občas ma prepadne chuť vyskúšať niečo nové, alebo pripraviť klasický recept trocha inak. Tu som...

prazdny

Králičia roláda s pečeňovou paštétou

Hlavné jedlá

Na masle urestujeme pokrájanú šalotku, cesnak a pečeň. Podlejeme vínom, dochutíme koreninami a cukrom....

prazdny

Crostini s avokádovou nátierkou, syrom a malinami

Bezmäsité jedlá

Tieto kombinácie s ovocím ja veru môžem a teraz v letných mesiacoch ich pripravujem celkom často...

prazdny

Toast s údeným pstruhom, marinovanou uhorkou a so šalotkou

Slané chuťovky

Z pečiva vykrojíme rovnaké tvary a nasucho opečieme. Limetkovú šťavu a nastrúhanú kôru zmiešame s créme fraiche,...

prazdny

Makové lievance

Hlavné jedlá

Zmena neuškodí. Aj obyčajné lievance sa dajú pripraviť inak. Stačí použiť pri ich príprave mak....

prazdny

Ryžový pilaf

Bezmäsité jedlá

Je to ryžový pokrm, ktorého história siaha až do Perzie. Na rozdiel od klasickej, ochutenej ryže sa pilaf varí vo vývare a môže sa podávať ako samostatné jedlo, alebo ako netradičnejšia príloha....

prazdny

Kurací šašlik so zeleninou a s olivami

Kuracie mäso

Rýchle jedlo je v lete nenahraditeľné. Stačí pár minút a obed je na stole.

prazdny

„Tuhé" mäsité gule

Bravčové mäso

Mäso, korenie, soľ a vajcia zmiešame a dobre premiesime. Zmes zahustíme trochou strúhanky a...

prazdny

Bezlepkové plnené tortilly

Večera

Tortilly si môžete naplniť presne podľa svojej chuti.

prazdny

Lokše z červenej kapusty s kuracou pečeňou a so šalátom

Hlavné jedlá

Pestrofarebné jesenné jedlo sme vyskladali z našich obľúbených surovín, medzi ktorými nechýba červená kapusta, chutná...

prazdny

Jablkové taštičky so škoricovou zmrzlinou

Dezerty

Škoricová zmrzlina: Struk z vanilky nakrojíme a nožom vydlabeme dreň. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme...

prazdny

Rybacia fileta na fazuľke

Hlavné jedlá

Ryby a zelenina je výborná kombinácia. Čerstvé fazuľky výborne dopĺňajú každú rybu a vytvárajú ľahké, ...

prazdny

Lievance so špenátom, šunkou a s vajíčkom

Bravčové mäso

Do vriacej vody dáme lyžicu octu, vodu premiešame a opatrne vložíme vajíčka, ktoré varíme dve minúty...

prazdny

Buddha miska s jackfruitom

Bezmäsité jedlá

Preskúmajte kombináciu slaného a sladkého, doplnené o čerstvé a svieže ingrediencie. Toto jedlo pozdvihne vaše...

prazdny

Lečo s ačokčou

Večera

Poznáte ačokču? Krásna ťahavá rastlina, kríženec uhorky a papriky, pochádzajúca z Južnej Ameriky....

prazdny

Omeletové fašiangové jabĺčka

Koláče

Z mlieka, múky, soli, vajca, cukru, rumu a citrónovej kôry vyšľaháme omeletové...

prazdny

Špenátový klobúčik v cibuľovom kréme

Bezmäsité jedlá

Všetky suroviny na klobúčik zmiešame a vypracujeme hladké, ale veľmi pružné cesto a necháme ho asi pol hodiny odpočinúť...

prazdny

Batatovo-zemiakové lokše s restovanou pečeňou s jablkami

Hlavné jedlá

Lokše s pečeňou, to je obľúbená klasika, ktorú si nemusíme vychutnať len niekde na jarmoku...

prazdny

Bruschetta s medom, citrónom a ružovým korením

Bezmäsité jedlá

Nebe v hubě ... ako by povedali naši susedia v ČR. Milujem farebné jedlá aj nové kombinácie surovín....

prazdny

Oprážané zeleninovo-lepkové plátky

Bezmäsité jedlá

Ďalší z mojich experimentov s pšeničným lepkom, tentokrát sú výsledné plátky mäkkšie. Ako príloha by...

prazdny

Kysucká pizza

Bezmäsité jedlá

Tento recept robievam pre spestrenie klasických zemiakových placiek.

prazdny

Pstruh na masle so zemiakovo-zeleninovou kašou a šalátom

Hlavné jedlá

Pripravený dnes k obedu podľa vlastnej chuti.

prazdny

Treska s jazmínovou ryžou na japonský spôsob

Hlavné jedlá

Vyskúšajte lahodné japonské jedlo s naším receptom na tresku s jazmínovou ryžou....

prazdny

Jabĺčkové smažienky

Dezerty

Jablká ošúpeme, vydlabeme jadrovníky a nakrájame na hrubšie kolieska. Cesto si pripravíme tak, že...

prazdny

Haute couture toast

Večera

Z toastu si vykrojíme vykrajovačkou koliesko, to opečieme v rúre či hriankovači, a pozdĺžne rozkrojíme napoly...