
Kúsky kuracích stehien z ČKD marinády
V kalendári 2023 - 30. týždeň, ma zaujal recept - morčacie prsia v orientálnej marináde. Inšpirovaný predstavou chutného mäsa, som sa rozhodol pre repete....

Losos v sójovej omáčke s restovanými šampiňónmi a so zelerovým pyré
Losos obohatený sójovou omáčkou so zelerovým pyré.

Hovädzia špička s hladkolistým kelom
Niečo pre chalupárov, alebo aj fanúšikov grilovania. Rýchlovka, ktorá sa oplatí...

Banánové lievance
Banány rozmixujeme alebo dobre rozpučíme vidličkou. Pridáme ovsené vločky, proteín a škoricu. Nakoniec vmiešame...

Kachní prso s brusinkami
Kůži na prsou nařežeme na mřížku, vetřeme do ní sůl a pepř, prsa osolíme a...

Tymianové roštenky
Roštenky mierne naklepeme a vložíme do misky. Prelisovaný cesnak premiešame s nakrájanou cibuľou a olejom. Touto...

Líčka na fenikli s bryndzovými gnocchi
V hrnci sprudka opečieme očistené líčka a vyberieme ich. V tom istom hrnci dohneda skaramelizujeme cibuľu,...

Šalát z opečených hrušiek
Tento rok ma postihla hrušková obsesia :-D Dostali sme zopár tvrdších hrušiek, tak som musela vyskúšať nejaké hruškové dobroty, tentoraz nie sladké, ale slané....

Zeleninové kedgeree
Vychutnajte si živé chute zeleninového kedgeree, nádherného vegetariánskeho receptu s aromatickým korením, zeleninou a dokonale...

Rybacia fileta na fazuľke
Ryby a zelenina je výborná kombinácia. Čerstvé fazuľky výborne dopĺňajú každú rybu a vytvárajú ľahké, ...

Jaternice so zeleninou a slaninou
Recept je inováciou známeho škótskeho národného jedla "haggis, neeps and tatties" , čo je...

Kurča po provensálsky
Kurča rozdelíme na porcie a osolíme. Každú porciu obalíme plátkami slaniny, omotáme niťou alebo slaninu...

Lečo s husacou pečeňou na hrianke
Husaciu pečeň nakrájame na asi 80 – 100 g kúsky. Zeleninu opláchneme a nakrájame na drobné...

Hráškovo-syrové placky so šunkou
Výborné ľahké jedlo, ktoré sa dá pripraviť do pol hodinky a príjemne zasýti každého hladoša...

Paradajkový posúch so zeleninou a s kozím syrom
Umytú, očistenú a nakrájanú záhradnú zeleninu vložíme do nádoby. Dochutíme soľou, korením, balzamikovým...

Marinované volailles
Netradičný názov, pochádzajúci z francúzštiny :-) označuje kuracie prsia, marinované v lahodnej marináde s...

Teplý kukuřičný salát
Na trošce olivového oleje zpěníme cibuli a přidáme kukuřici (předvařenou) a nakrájené papriky, osolíme, opepříme a...

Kapusta ako mozoček
Výborná kombinácia bielkovín a zeleniny poteší nielen oči, ale aj telo.

Ryža s rebierkami a artičokmi
Máte chuť na tradičné jedlo plné chuti? Ryža s rebierkami a artičokmi je lahodný pokrm jednoduchý na prípravu a vhodný na každú príležitosť....

Bravčové kotlety s jablkovým pyré
Bravčové kotlety z plemena prasiat Duroc, ktoré bolo pôvodne vyšľachtené v USA.

Omeleta so stonkovým zelerom
Stonkový zeler je úžasná zelenina, ktorá sa dá použiť na mnoho spôsobov. Aj keď u...