Zemiakové jarné placky s listovým šalátom
Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko na Štrbskom Plese, 14. mája 2015
šéfkuchár hotela Solisko na Štrbskom Plese, 14. mája 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Medvedí cesnak spolu s parmezánom a olivovým olejom rozmixujeme na pesto. Niekoľko lístkov rozmixujeme s väčším množstvom oleja na cesnakový olej.
- 2
Zemiaky očistíme a nastrúhame ako na zemiakové placky. Pridáme vajce, hladkú múku, pesto z medvedieho cesnaku, soľ, korenie. Z cestíčka pečieme malé lievančeky.
- 3
Kyslú smotanu ochutíme soľou, korením, bielym vínom a pestom z medvedieho cesnaku.
- 4
Šaláty očistíme a natrháme na menšie kusy, ktoré ukladáme na tanier. Pridáme narezané cherry paradajky. Prelejeme so smotanovým dressingom, navrch uložíme teplé placky a prelejeme cesnakovým olejom. Osolíme morskou soľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu