Zemiakové jarné placky s listovým šalátom

Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko na Štrbskom Plese, 14. mája 2015
Zemiakové jarné placky s listovým šalátom
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
1 ks
80 g
100 g (rukola, poľný šalát, listy medvedieho cesnaku)
40 g




Postup

  1. 1

    Medvedí cesnak spolu s parmezánom a olivovým olejom rozmixujeme na pesto. Niekoľko lístkov rozmixujeme s väčším množstvom oleja na cesnakový olej.

  2. 2

    Zemiaky očistíme a nastrúhame ako na zemiakové placky. Pridáme vajce, hladkú múku, pesto z medvedieho cesnaku, soľ, korenie. Z cestíčka pečieme malé lievančeky.

  3. 3

    Kyslú smotanu ochutíme soľou, korením, bielym vínom a pestom z medvedieho cesnaku.

  4. 4

    Šaláty očistíme a natrháme na menšie kusy, ktoré ukladáme na tanier. Pridáme narezané cherry paradajky. Prelejeme so smotanovým dressingom, navrch uložíme teplé placky a prelejeme cesnakovým olejom. Osolíme morskou soľou.

Diskusia k receptu

sefka2
Paráda, páči sa mi recept...robievam podobné lievančeky, v tomto období využívam dosť aj žihľavu, ten dip vyskúšam...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia