Kačacie prsičká s domácim figovým džemom

Mário Dani
šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre, 6. apríla 2016
Kačacie prsičká s domácim figovým džemom
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

320 g
200 g
400 ml
30 g
Príloha:
1 ks čerstvá
20 g
30 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie prsia osolíme a okoreníme. Kožu narežeme na malé kocky. Kačacie prsia opekáme najprv z tukovej strany pomaly dohneda a z druhej len jemne, potom ich dáme odpočinúť a v udiarni ich údime 10 až 15 minút, záleží na hrúbke kačacích pŕs.

  2. 2

    Sušené figy uvaríme v červenom víne s medom domäkka, potom ich ponorným mixérom rozmixujeme dohladka a znova varíme za stáleho miešania do zhustnutia.

Recept je zaradený do kategórií:
Kačacie mäso, Obed, Predjedlá, Večera, Oprážané, Varené, Prvoaprílové jedlá

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre