Kačacie prsičká s domácim figovým džemom
Mário Dani
šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre, 6. apríla 2016
šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre, 6. apríla 2016
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kačacie prsia osolíme a okoreníme. Kožu narežeme na malé kocky. Kačacie prsia opekáme najprv z tukovej strany pomaly dohneda a z druhej len jemne, potom ich dáme odpočinúť a v udiarni ich údime 10 až 15 minút, záleží na hrúbke kačacích pŕs.
- 2
Sušené figy uvaríme v červenom víne s medom domäkka, potom ich ponorným mixérom rozmixujeme dohladka a znova varíme za stáleho miešania do zhustnutia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu