
Plnené bažantie prsičká na topinamburovom kréme
Vermút a portské spolu s bobkovým listom a bielym korením zredukujeme (necháme odpariť) na 50 ml...

Strapačková cesnačka
Klasika a neklasika. A dva recepty z toho istého. Toto je ten druhý. :-)

Mäsové guľky podľa Gina Di Campa
Robíme často. V originálnom recepte je mäso teľacie. My robíme z morčacieho, je chudšie,...

Paradajková polievka s tofu a bylinkami
Ďalšia variácia paradajkovej... polievka jemnej chuti, zľahka pikantná... (1347kJ)

Bistecca alla pizzaiola
Original sa robi toto jedlo s hovädzim mäsom, najvhodnejsia je vysoka rostenka. Ja som tenoraz pouzila...

Zemiakové adzimky
Včera z obeda mi zvýšili uvarené popučené zemiaky, tak som po dlhšej dobe spravila gruľové adzimky...

Tirolské zemiaky
Naozaj fantastické zemiaky. Slaninka, cibuľa, cesnak - všetko tam je. K tomu volské...

Krevety na grile s grilovaným baklažánom
Baklažán nakrájame na pásiky, osolíme a necháme cca 5 minút stáť.

Cícerovo-špenátová praženica
Ak máte radi chuť cícera, možno sa vám zapáči aj v takejto verzii. Nápad vznikol,...

Hrášková polievka s avokádom a špenátom
V hrnci si na oleji opražíme nakrájanú cibuľu. Keď chytá zlatavú farbu, pridáme sáčok mrazeného...

Raňajkové pancakes
Tieto pancakes sa u nás spájajú s víkendovou pohodou. Ak použijete celozrnnú múku, zasýtia až...

Kuřecí maso na kmínovo pepřovém másle s karfiolem
Vařené maso opečené na másle je delikatesa sama o sobě. Recept je variabilní, místo karfiolu...

Zdravý burger z mandľovej múky so zelerovými hranolkami
Speváčka Barbora Švidraňová pripraví vysokoproteínový a nízkosacharidový zdravý fast food. Väčšinou hamburgery nie sú veľmi zdravé,...

Jamieho hovädzie s vaječnou ryžou
Steaky si nakrajame na tenučke pasiky, najlepšie ked je mäsko ešte napoli zmrazene.

Sójové kocky v sladkokyslej zeleninovej omáčke
Týmto receptom sa chcem pokúsiť omilostiť sójové kocky, ktoré mnohí pokladajú za "špongiovitú hmotu bez chuti"....

Margotkové palacinky
Recept veľmi jednoduchý, proste si do vami zaužívaného palacinkového cesta pridáte nastrúhanú margotku:) Inak je to...

Vajce Benedikt
Tento pokrm je pomenovaný po newyorskom maklérovi Lemuelovi Benedictovi, ktorý si v roku 1894 objednal v hoteli Waldorf „toast s maslom, pošírované vajcia, chrumkavú slaninu a holandskú omáčku“....

Zavinuté knedlíky, zubáč na prírodno s horčicovou omáčkou
Zavinuté knedlíky sú jemne chrumkavá príloha zo zemiakov, pristanú k mäsu a/alebo zelenine, poslúžia aj...

Pochúťka v tortille
ochutnali sme ju na návšteve u kamarátky a odvtedy si ju robíme aj doma

Mrkvové ovsené placky
Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a zmiešame ju s vajíčkami, ovsenými vločkami a pretlačeným cesnakom...

Morské plody so šampiňónmi
Bleskovka pre tých čo milujú morské „príšerky“. Nie som zástanca veľkého množstva prísad pri príprave rýb...

Paradajkovo-avokádový šalát so sezamom a s lososom
Semienka sa stali doslova hitom moderného kulinárstva a výživy. Ja však pri nich spolu s ďalšími nadšencami –...

Zemiaková panvica s artičokmi
Málo prácne, relatívne rýchle a sýte zeleninové jedlo.