Výborné bezlepkové syrové tyčinky fotorecept
Foto: Sonulienka
Tieto tyčinky si naozaj obľúbite, sú výborné a môžu ich aj ľudia s bezlepkovou diétou.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
550 g uvarené |
|
150 g strúhaný |
|
150-170 g (bezlepkový - bezgluténový) |
|
1/2 ČL |
|
trocha |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Na vyprážanie: | |
|
Postup
-
1
Tu sú suroviny.
-
2
Najprv si očistíme a na malé kocky pokrájame zemiaky a dáme ich uvariť. Keď sú uvarené, necháme ich vychladnúť. Potom zemiaky dobre popučíme ako keď ideme robiť zemiakovú kašu. Pridáme všetky ostatné suroviny.
-
3
Vymiesime nelepivé cesto, ak by sa vám ešte lepilo, môžete pridať ešte trochu kukuričného škrobu ale pomaličky, radšej menej to už zbadáte na rukách či sa ešte veľmi lepí. Tu je cesto vymiesené.
-
4
Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme ho do chladničky na 15-20 minút.
-
5
Po 15-20 minútach vyberieme cesto z chladničky a odoberáme malé kúsky cesta, z ktorých si najprv urobíme guľôčku a potom vyšúľame na 10 cm dlhé šúľky. Ruky si môžete trochu poprášiť kukuričným škrobom, aby sa vám cesto na ne veľmi nelepilo. Ale ja som to urobila asi dva-trikrát, dobre sa mi pracovalo s cestom.
-
6
Hotové, vyšlo mi 30 kusov. Ak by ste chceli tenšie, vyjde vám viac. Do panvice dáme viac oleja necháme ho rozohriať a vyprážame. Žiaľ toto som zabudla odfotiť. Ale vyprážajú sa do ružova.
-
7
No a tu sú na stole vypražené, už len koštovať. K nim si môžete dať tatársku omáčku, kečup alebo vašu obľúbenú omáčku.
-
8
A takto vypadajú, keď sa do nich zahryznete.
Diskusia k receptu