Tuniak so špargľovým pyré a s citrónovo-smotanovou omáčkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Zemiaky očistíme a uvaríme v osolenej vode domäkka. Očistenú bielu špargľu a uvaríme domäkka. Zemiaky so špargľou rozmixujeme dohladka. Pyré zjemníme maslom a smotanou, dochutíme soľou a korením.
- 2
Tuniaka pripravíme na rozpálenej panvici s maslom, olivovým olejom a tymianom. Opečieme z oboch strán 2 minúty, aby sa nevysušil a vo vnútri ostal šťavnatý. Potom ho vyberieme na tanier, ale panvicu neumývame, lebo nám poslúži na základ pre omáčku.
- 3
Do panvice vlejeme smotanu, šťavu z polovice citróna, krátko povaríme a zahustíme maslom. Pred podávaním vyšľaháme omáčku ponorným mixérom, aby bola pekne nadýchaná.
Tiež tuniak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu