Paradajková polievka s tofu a bylinkami fotorecept
Foto: elixir
Ďalšia variácia paradajkovej...polievka jemnej chuti, zľahka pikantná... (1347kJ)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci na rozohriatom masle opražíme cibuľu do sklovita...
-
2
...pridáme na kocky pokrájané tofu... (kto má radšej hustejšie polievky, tofu je možné pridať aj postrúhané)
-
3
...vložíme na plátky nakrájaný cesnak... a všetko pražíme, kým nám okraje tofu jemne nezhnednú...
-
4
...pridáme aj na kocky nakrájané zemiaky...
-
5
Zalejeme zeleninovým vývarom...
-
6
...primiešame paradajkový pretlak s feferónovou pastou...
-
7
...pridáme korenie, soľ, šalviu... a necháme variť pol hodinu.
-
8
5 minút pred dovarením primiešame sušenú bazalku a sójovú omáčku, dovaríme a môžeme podávať.
- 9
Energetické hodnoty (cca): 1 347kJ
Bielkoviny:: 26,01g
Sacharidy: 37,88g
Tuky: 8,22g
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 9
@kimlo podľa mňa ju tofu vylepšilo, mám rada jeho vôňu aj chuť, ako aj sóju... mám tiež začať komentovať v Tvojich receptoch každú surovinu, ktorú ja osobne nemám rada? :)
www.alfabio.com/o-soji/ako-nase-produkty-vznikaju/...
@kika1212 prajem dobrú chuť :)
Chutilo a velmi. Ja mam nasadenu v zahrade, aspon ked som kupoval, na stitku bolo napisane chocolate mint. Tato ma chut, resp. vonu ako aj normalna mata. Teba aspon ja nevidim vyrazny rozdiel. Dokonca som skusal vziat obe maty, zavrel som oci a zhlboka som sa nadychol. Podla vone som ich nedokazal rozlisit.