
Sikulská polievka
Z hovädzieho alebo baranieho mäsa pripravíme perkelt a podlejeme ho 1 l vody.

Škoricové srdiečka
... z knihy Speciality sviatocnej kuchyne, su uzasne vonavo-dobre a pre milovnikov skorice ako stvorene:-)Piekla som...

Ryžová polievka (tridóšická)
Ľahká, jednoduchá, rýchla a lahodná, vhodná pre každého, zdravého či chorého. Tridóšické jedlo...

Vaječné mini rolky
omelety robievam raz za čas, ale len tak obyčajne po našom, teraz som sa ale...

Smotanovo-ovocný zákusok
Tento koláč ma znamenitú letnú príchuť – nie je suchý ani presladený, je svieži a jednoduchý...

Špaldové halušky so špenátom
Na obed som chcela pripraviť halušky a mala som chuť aj na špenát, tak som...

Grilovaná krkovička so šalátom z rukoly
Krkovička je veľmi chutné šťavnaté mäso, skúste rezne z krkovičky grilovať.

Dusený pór
Keď používame zeleninu podľa aktuálnej sezóny, v zime máme menej možností pri varení. O to...

Koláč s makom
V recepte sú uvedené prísady na normálny koláčik. Ja som piekla z polovičnej dávky v...

Snehové ozdoby na stromček
Ked´som bola malá pamätám sa, že sme mávali ozdoby snehové, trošku som sa povŕtala ...

Mištičkové zemiaky, špicatá kapusta a omeletky
Mame velmi radi spicatu kapustu. Pripravujem ju vzdy na jednoduchy, rychly sposob. Tak dufam,...

Zdravý koláčik z ovsených vločiek
Je to naozaj zdravý a chutný koláč, neobsahuje žiadnu nezdravú ingredienciu. Kedysi som ho robil...

Zeleninový guláš
Vo veľkom hrnci zohrejeme olej a niekoľko minút restujeme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme nadrobno nakrájaný...

Cviklovo-uhorkový šalát s kyslou smotanou
Mali sme veľa čerstvých uhoriek a sterilizovanej cvikle, tak sme začali robiť tento šalát. V...

Lokše
recept je veľmi osvedčený, kedže lokše sú veľmi lacným, veľmi a hlavne obľúbeným variabilným receptom posielam...

Szegedské halászlé
Kaprovi odrežeme hlavu a vyfiletujeme ho. Mäso nakrájame na kocky a odložíme do chladničky. Do...

Karfiol pečený v rúre
Vedeli ste, že karfiol je vlastne kapusta obyčajná karfiolová? Ja tiež nie, ale aspoň som...

Perníčky, které jsou hned měkké
Uděláme těsto a dáme ho do lednice přes noc. Pak vyválíme a vykrájíme tvary. Upečeme na...

Baranie rohy s hrozienkami
Baranie rohy s hrozienkami sú výbornou pochúťkou ku rôznym pečeným mäsám alebo klobáse. Hrozienka zjemnia ostrú...

Tvarohové ružičky
Tento rcp. mám odkukný z jedného českého časopisu. Nieje to presne podľa neho , ale páči sa...

Ríbezľový džem s vanilkou
Ríbezle umyjeme, osušíme, odstopkujeme, popučíme a dáme variť. Vanilku nastrúhame.

Výborná olejová bábovka
žltky vymiešame s kryštálovým cukrom, pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom a...

Kuracie na smotane a šampiňónoch
Mäso nakrájame na rezne, ochutíme soľou a korením, potrieme horčicou z oboch strán a necháme...

Hustý jahodový sirup s rebarborou a vanilkou
... je čas jahôd, teraz si ich užívame na každom kroku, ale toto jahodové obdobie...

Morčacie stehno horné plnené
Bol som u známeho na oslave. Mal tam jahňacinu a morčacinu oboje boli rolované a plnené...

Vianočné čokoládové rezy
Tento zákusok pečiem pri príležitostiach, kedy chcem upiecť niečo výnimočne dobré. Čaro Vianoc je práve...

Cesnakovo– rozmarínový jahňací hrebienok
Jahňací hrebienok je dobré deň vopred naložiť. Mäso nasolíme, potrieme cesnakom a rozmarínom, nakoniec...

Jarná zeleninová polievka s bezlepkovými haluškami
Či na obed alebo na večeru, dokonca v niektorých krajinách aj na raňajky - polievka je vždy dobrý nápad....

Ježky
... veľmi chutní a milí pichliači ...