Inšpirovala som sa jedným časopisom a veľmi mi to chutilo,tak sa chcem podeliť z vami.Je to na prípravu náročnejšie,ale výsledok stojí za to,skúste.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g |
|
| 250 ml |
|
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| Maková plnka: | |
| 150 g |
|
| 2 PL |
|
| 3 PL |
|
| 1 PL |
|
| Orechová plnka: | |
| 100 g |
|
|
|
|
| 1 |
|
| 3 PL |
|
| Tvarohová plnka: | |
| 150 g |
|
| 3 PL |
|
| 1 ks |
|
| alebo smotana |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme cesto.Z múky,cukru, žĺtkov,masla,soli ,mlieka a droždia vypracujeme vláčne cesto,za mňa to robí pekárnička.Necháme ho vykysnúť,asi tak pol hodiny.Medzi tým si pripravíme plnky. Maková:zomletý mak zmiešame s cukrom,marhuľovým džemom a kakaom na plnku ak by bola hustá môžeme pridať trošku mlieka.
- 2
Orechová plnka:pomleté orechy zalejeme trochou vrelého mlieka,primiešame cukor,vanilku a citrónovú kôru. Tvarohová plnka: tvaroh,smotanu alebo mlieko,žĺtok,cukor,vanilku a hrozienka vymiešame do hladkej masy.
- 3
Keď už je cesto vykysnuté,vyvaľkáme ho na hrúbku jedného centimetra a pomocou pohára vykrajujeme kolieska na ktoré kladieme plnku.Robíme si malé buchtičky.
- 4
Medzi tým si pripravíme dve formy na srnčí chrbát,ktoré vymažeme a vymastíme.A môžeme začať. Na spodok formy ukladáme tvarohové,na to postupne makové a na vrch orechové.Ja som si najprv narobila buchtičky a potom som ich tam postupne naukladala.
- 5
Prikryté som ich nechala ešte podkysnúť asi 20 minút a šup s nimi do trúby.Piekla som ich pri 180 st C asi 45 minút.N o a tu je výsledok pred krájaním. Prajem dobrú chuť.
- 2









varecha.pravda.sk/recepty/stedra-kysnuta-babovka-fotorece...
varecha.pravda.sk/recepty/babovka-s-trojakou-plnkou-fotor...