
Tousty s kuřecím masem
Na oleji opečeme naklepané, osolené a opepřené nakrájené maso. Plátky toustového chleba opečeme, potřeme...

Ajvar
Očistenú cibuľu, papriku, cesnak a paradajku zomelieme na mlynčeku na mäso a dáme variť spolu...

Torta s mini-vajíčkami
Plnka je robená v mikrovlnke ale pridala som tyčinky " Ľadové gaštany "

Tekvicové cookies
Je sezóna tekvíc, takže skúšam všetko možné.

Citrónový koláč
Zmäknuté maslo, kryštálový cukor, vanilkový cukor, žĺtky a nastrúhanú kôru z citróna vymiešame ručným...

Jahodový krémeš
Jahodová sezońa je fantastická , záhrada rozvoňaná jahodami, vstúpite na záhon a očarí vás rubínová krása plodov...

Fašírky trojmäsové – môj univerzál
… fašírky, medajlónky, klopsy a čevabčiči, ale aj bitky, či zrazy, …...

Volské oko
Urobiť volské oko nie je až také zložité, ak sa dodržia isté pravidlá. Mne ich...

Dusené všeličo v tortille
Mám rada mesiace júl-august, keď môžem vbehnúť do záhradky, natrhať a vybrať viac druhov zeleniny, vlastne...

Avokádová salsa s grilovaným lososom
Ryby milujem. Môžem ich jesť na akýkoľvek spôsob. Najradšej bez akejkoľvek prílohy, len s...

Plnené bravčové koleno
Z výborných domácich surovín opäť jeden a tentoraz bravčové koleno. zvykla som ho plniť aj zeleninovými...

Ravioli s ricottou podľa Petra Vargu
Slovenský šéfkuchár Peter Varga spolu s Kauflandom prišiel do štúdia TV Varecha, kde nám pripravil chutné,...

Piškót s ovocím
Dostala som želírovací cukor a keďže džemy robím klasickým spôsobom, nevedela som čo s ním...

Slaný zákusok-proja
Príprava je veľmi jednoduchá, všetko sa spolu dobre vyšľahá, vyleje sa na vymastený a múkou...

Teľacie rezne na Chardonnay so zeleninou na anglický spôsob
Mám rada v nedeľu niečo vzácnejšie, veľmi jemné a chutné, ale aj jednoduché a rýchle...

Treska so špenátom
Filet z ryby umyjete, osušíte a na rozpustenom masle opečiete do zlata. Pozor, aby...

Steak s červenou cibuľou so sladko-kyslou redukciou
steak s prilohou inspirovanou televiziou

Kačacie prsia so zeleninou a zemiakovou knedľou
Kožu na kačacích prsiach nakrojíme v tvare šachovnice. Dávame pozor, aby sme nezarezali do mäsa...

Gule zo syra ricotta
Ricottu zmiešame s obidvomi cukrami tak, aby sa cukor úplne rozpustil. Vytvarujeme gule, ktoré...

Chlieb náš každodenný.
Chlieb pečiem raz-dva razy do týždňa. Vždy obmieňam a kombinujem. Raz taký, inokedy iný. V tomto predvianočnom...

Makovo-čerešnový závin
Inšpirovala ma @diabambulka svojim krokodilom k MDD, presne v ten den som ho piekla krpcovi, no a...

Opitá bábovka s kakaovo-škoricovou polevou
Rýchla, vláčna a neskutočne chutná bábovka. Nazvala som ju adventná a zahájila ňou vianočné pečenie...

Nanukové rezy
Najprv vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme múku a orechy, prášok do pečiva a trochu vody....

Drážďanská vianočná štóla
Medzičasom vzniklo množstvo variácií vianočnej štóly, ochrannou známkou, ako „pravá“ sa však môže pýšiť len...

Bezlepkové rezance s makom alebo kakaom
Keď sme boli ešte malí, najlepším obedom v školskej jedálni boli sladké rezance. S makom,...

Morčacie prsia na spôsob Asconese
Ascona je malebné švajčiarske mesto blízko talianskych hraníc, jeho kuchyňa je samozrejme ovplyvnená tou susedskou. Švajčiari obľubujú...

Hovädzí burger s modrým syrom a whisky karamelizovanými cibuľkami
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a...

Baza čierna v strúhanke
Už sme hupom v mesiaci, jún. Kvitne baza a agátový kvet. Baza je známa...