30
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
2 celé |
|
1 a pol dl |
|
2 dl |
|
2 dl |
|
2 dl |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
1 sáčok |
|
200 g |
|
polovica pohárik (1 kelímok) |
|
1 pohárik |
|
150 g |
|
1 kus |
|
trochu |
|
Postup
-
1
Príprava je veľmi jednoduchá, všetko sa spolu dobre vyšľahá, vyleje sa na vymastený a múkou vysypaný plech a posype sa sezamom. Pečie sa na 200stuňov celzia asi 25 minút. Môže sa piecť aj v modličkách ako slané mufiny. Papriku a salamu pokrájame na kocičky.
drobný syr. Dostane sa ak sa domáce mlieko nechá na teple a potom o
pár dní je kyslé. To sa zahreje a scedí a je z toho syr. Pravdaže, dá sa
kúpiť aj hotový. Aj ja ho kupujem. an3da
šunka. Salama ani nemusí byť, dajte viac papriky. Môže byť aj bez
salamy aj bez papriky, dajte ešte viac syru. Je to potom obyčajný
recept na srbskú proju. Ak nemate jogurt, dajte mlieko. Ak nemate
smotanu, dajte viac syru.
dajako dorozumieme. Mala som u nás doma vela hostí zo Slovenska
a všetkým sa lúbilo čo som uvarila a upiekla aj ako my tu medzi
Srbmi pekne hovoríme po slovensky :-)
@mariaklara , myslím, že tú strúhanku zoženieš v Kauflande a tá pšeničná, to nie je klasická, ktorú bežne používame? Oplatilo by sa toto vyskúšať, ináč asi ten syr mladý je v preklade syr čerstvý. @an3da , aj tu je pár receptov na výrobu syrov, masla a iných mliečnych produktov.
varí mamaliga alebo aj kaša
recepty :-)
rád budem posielat :-)
alebo ako?
tomu hovorí lístkové cesto?
obtrhávali. Miesi sa to iba z múky, vody a soli, asi trochu masti. U nás
tomu hovoria kôry alebo lokše
ako sa to povie u nás. My tiež postrúhame zemiaky, osolíme, pridáme
múku, je to trochu hustejšie ako na palacinky a môže sa oprážať na
palacinkári alebo piecť na plechu v rúre a volá sa to gerheňa. My
nedávame tam cibuľku ani cesnak.