Foto: nikola166
Je sezóna tekvíc, takže skúšam všetko možné.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
850 g |
|
2 a 1/2 šálky |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
1/2 lyžičky |
|
1/2 lyžičky |
|
1 a 1/2 šálky |
|
125 g |
|
1 ks |
|
1 lyžička |
|
Postup
-
1
Tekvicu očistíme, nakrájame na kocky a v malom množstve osladenej vody uvaríme do mäkka. Necháme vychladnúť.
- 2
Do jednej misy dáme múku, sódu bikarbónu, kypriaci prášok, škoricu, muškátový oriešok a soľ. 1 šálka = 250 ml
- 3
V druhej mise vyšľaháme cukor so zmäknutým maslom. Pridáme uvarenú tekvicu, vajce a vanilkový extrakt. Všetko spolu vymiešame na hladkú hmotu.
- 4
Do tekvicovej zmesi postupne pridávame zmes s múkou. Do cesta môžeme pridať aj hrozienka. Zľahka premiešame.
- 5
Rúru predhrejeme na 180 °C. Lyžicou alebo rukami tvarujeme malé koláčiky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 15-18 minút, potom plech vyberieme a koláčiky necháme vychladnúť.
- 6
Sú voňavé, jemné, krehké. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
. písala som ti, že špaldové vločky majú v Kauflande a včera som ich videla aj v DM :-)