
Bezlepkový pizzový chlieb
Zo 100 ml teplej vody, 1 KL cukru a rozdrobeného droždia pripravíme kvások, ktorý necháme...

Bohatá ovsená kaša
Kešu oriešky, ovsené vločky, slnečnicové semiačka, chia a ľanové semiačka dáme do misky...

Limetkové muffiny s bielym korením
Kombinácia limetky a bieleho korenia je výborná v horkej čokoláde, tak som ju vyskúšala zakomponovať do...

Brokolicová krémová so šalviou
Recept mám od starkého Ivka z nejakej brožúrky o cholesterole. Údajne znižuje cholesterol :-) deti ju...

Jednoduchý marakujovo-banánový koláč s jahodami
Predhrejeme si rúru na 160 °C. Všetky suché ingrediencie zmiešame.

Bulgur s makom
Nevedel som čo s bulgurom, tak mi napadlo ho urobiť s makom. Výsledok bol super....

Cestoviny „Carbonicelli“
Cestoviny uvaríme, odstavíme ich a scedíme. Olúpeme cibuľu, nakrájame ju a dáme ju orestovať...

Jahňacie kotletky s cibuľovou omáčkou
Jahňacie kotletky zbavíme kostí a napichneme na ihlu. Osolíme a okoreníme. Opečieme z oboch strán a dáme do rúry...

Beluga šošovica s limetkovou ryžou a tofu z jedného hrnca
Milujem tieto spojenia chutí! Beluga šošovica s limetkovou ryžou a tofu je jednoduchý a veľmi chutný recept z jedného hrnca, ktorý môžete servírovať do pol hodinky....

Husacie prsia s kyslou kapustou a datľami
Datle nasekáme, zalejeme vínom a necháme prejsť varom. Cibuľu olúpeme, nakrájame a spolu s...

Pohronské posúchy
Zemiaky si uvaríme v šupke a postrúhame alebo pretlačíme. Pridáme múku, soľ, žltok a vypracujeme...

Zemiakový šalát s koriandrovou a petržlenovou vňaťou
Myslel som si, že čo sa variantov so zemiakovými šalátmi týka, nič nového pod slnkom...

Zelenina v bešamele s vajcami
Zeleninu nakrájame na drobné kúsky, zalejeme ju trochou vriacej vody a dusíme domäkka. Z masla...

Losos ala ja
Chcela som niečo jednoduché, rýchle a z toho čo bolo v chladničke. Nefotila som nakoľko...

Tekvicovo-bryndzový závin
Recept sme vymysleli spolu so synom, tento rok máme veľa tekvíc, tak sme ich skúšali...

Pikantné krídelká a šalát s cuketou
Najobľúbenejšie jedlo môjho manžela. Krídelká. Avšak o nič horšie v tejto marináde nie sú ani...

Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom
Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme, pridáme...

Zapekaná plnená bageta
Chýba vám nápad na zaujímavú rýchlu večeru? Skúste zapiecť bagetu tak trochu na taliansky spôsob, naplňte...

Vyprážané palacinky plnené kyslou kapustou a šampiňónmi
Palacinky a predsa nevyzerajú ako palacinky. Je to zdravý variant v našich predstavách sladkého jedla...

Augustová záhrada s kuriatkami
Cuketovo-baklažánovo-paradajkovú sezónu máme v plnom prúde, treba to využiť :-) Hľadala som recept ako pripraviť túto...

Pikantné bryndzové sushi rolky
Recept bol vytvorený v spolupráci s japonským šéfkuchárom pánom Kazuhitom Kawahirom. Viac si prečítate v tomto článku:...

Cheesecake s 5 spices
5 spices je zmes korenia obľúbená v čínskej kuchyni. Dostať ju hotovú, ale dá sa pripraviť aj doma....

Šalát zo zeleniny a z quinoy
Quinou preberieme, dáme do sitka a niekoľkokrát prelejeme horúcou vodou. Necháme odkvapkať. Potom ju...

Srnčí chrbát v kapustovom liste
Divina je mäso ulovené vo voľnej prírode, nie zo zvierat chovaných v zajatí. Nakupujte ju...

Najlepší figový lekvár
Takto pripravený lekvár zachová chuť a aj pekný tvar figy....

Makovo-citrónový veniec bez lepku
Sezóna maku nám ponúka veľké množstvo využitia tejto chutnej suroviny. Kombinovať sa dá s orechami, tvarohom, lekvárom, či veľa druhmi ovocia....

Špagety s paradajkovo– pomarančovou omáčkou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Ďumbier olúpeme a jemne...

Záhorák
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozohriatom oleji ho opečieme z oboch strán. Do...

Jaternicová omeleta
Žemle nakrájame na centimetrové kocky a na rozohriatom masle ich osmažíme dozlata. Vajcia rozšľaháme v mlieku...

Polievočka one season
Najprv si tekvicu ochutenú korením a spolu s gaštanmi necháme v rúre piecť zhruba 30...