Foto: andiss
Prečo rajské? To zistíte hneď podľa jednej ingrediencie... Opäť moja obľúbená kombinácia ovsenej kaše, v týchto síce teplejších, ale zamračených dňoch padne vhod... :)
Suroviny
50 g |
|
300 ml (alebo kravské, či voda) |
|
štipka |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
(podľa chuti, zelené/červené je lepšie) |
|
hrsť (kešu, lieskové, mandle) |
|
Postup
-
1
Ideme na to. Klasicky si pripravíme kašu a to tak, že do mliečka dáme štipku soli a prisypeme vločky - miešame na miernom plameni. Keď začína kaša hustnúť, nastrúhame polovičku jabĺčka a miešame ďalej do požadovanej hustoty. Ochutíme brezovým alebo kľudne aj trstinovým cukrom, či medom.
- 2
Nalejeme do taniera, ozdobíme zbytkom jablka, ktoré pokrájame, posypeme škoricou, ľanovými semienkami a orechami. Už pri servírovaní mi zvykne ubudať z taniera, ešte som stihla zachytiť plnú fotku. Dobrú chuuuuuť! :-))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@darinka hmm.. ja som s touto celkom spokojna :)