Škoricové jabĺčko s gaštanovým pyré
Michal Kružic
šéfkuchár z Premium – business hotel Bratislava, 9. marca 2014
šéfkuchár z Premium – business hotel Bratislava, 9. marca 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
1
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Jabĺčko zbavíme jadier a pečieme na 180 stupňoch 20 minút. Necháme vychladnúť, potom ho rozkrojíme na polovice a obalíme v škoricovom cukre a dáme piecť ešte na 25 minút.
- 2
Gaštanové pyré rozmixujeme so smotanou a nastriekame potravinárskym vrecúškom na upečené jablko.
- 3
Podávame preliate javorovým sirupom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
takže pre nás, čo si musíme strážiť telesné objemy, určite s obmenami a obmedzeniami, ale skvelá inšpirácia :-)))
100g gaštanového pyré, nadstavené ešte s 50ml smotany sa mi zdá veľa na jedno jablko pre mňa... ale ak si to môže niekto dovoliť?!
u mňa za 5 a KK :-)))
Dezert pre malchtne jazýčky ;))