Škoricové jabĺčko s gaštanovým pyré

Michal Kružic
šéfkuchár z Premium – business hotel Bratislava, 9. marca 2014
Škoricové jabĺčko s gaštanovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
1
porcia
10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
2 bal
100 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Jabĺčko zbavíme jadier a pečieme na 180 stupňoch 20 minút. Necháme vychladnúť, potom ho rozkrojíme na polovice a obalíme v škoricovom cukre a dáme piecť ešte na 25 minút.

  2. 2

    Gaštanové pyré rozmixujeme so smotanou a nastriekame potravinárskym vrecúškom na upečené jablko.

  3. 3

    Podávame preliate javorovým sirupom.

Diskusia k receptu

safran
hriešne kalorické a asi aj hriešne dobré .-)
takže pre nás, čo si musíme strážiť telesné objemy, určite s obmenami a obmedzeniami, ale skvelá inšpirácia :-)))
100g gaštanového pyré, nadstavené ešte s 50ml smotany sa mi zdá veľa na jedno jablko pre mňa... ale ak si to môže niekto dovoliť?!
u mňa za 5 a KK :-)))
mijaita
Na sladké nejsem, ale kde je jablicko, skorice a jeste i rozinky, tam jsem i ja !
michalkruzic
Jemne sladke gastanove pyre doplnene kyslim jablckom a cukor, skorica to pekne dotukne mnam .
Dezert pre malchtne jazýčky ;))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia