Foto: johaneska
Chutné a osviežujúce...
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
100 g |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1 PL roztopený |
|
1 ČL nastrúhaná z BIO citróna |
|
100 ml |
|
350 g |
|
4 PL |
|
z 1/2 citróna |
|
|
|
štipka |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Vločky si rozmixujeme na muku a zmiešame so škoricou, cukrom, citronovou korou a kokosovym olejom. Vytvoríme pevné cesto, podla potreby pridáme vodu. Plech - formy na muffiny si vymastíme kokosovym olejom, natlacime rovnomerne cesto a pečieme v predohriatej rúre pri 200 stupňoch 5-10 minut.
- 2
Medzitym si do jemného krému vyšľaháme mascarpone s javorovym sirupom, citronovou šťavou, jedným žĺtkom a semienkami z vanilkového struku. Z dvoch bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktory opatrne primiešame do krému.
- 3
Teplotu v rúre znížime na 150 stupňov. Na cesto rovnomerne nanesieme krém ( nie do plna, inak vybehne... pokiaľ vám aj zvýši krém, mozte dať do pohára a pridať ovocie). Pri tejto teplote pečieme 25 minut. Znova znížime teplotu na 110 °C a dopekame 20-25 minut.
- 4
Mini cheesecakes ako aj každý iný cheesecake necháme vychladnúť v zatvorenej rúre, nikdy nevyberáme! Ja som ho tam nechala celú noc. Nakoniec ozdobíme ľubovoľným ovocím, kludne pred podávaním môžeme troska pokvapkať javorovym sirupom. Skladujeme v chladničke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu