Javorovo-citrónové mini cheesecakes

johaneska - fotkajohaneska, 8. júla 2016
Javorovo-citrónové mini cheesecakes
Foto: johaneska

Chutné a osviežujúce...

10-12
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

100 g
2 PL
1 ČL
1 PL roztopený
1 ČL nastrúhaná z BIO citróna
100 ml
350 g
4 PL
z 1/2 citróna
 štipka
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Vločky si rozmixujeme na muku a zmiešame so škoricou, cukrom, citronovou korou a kokosovym olejom. Vytvoríme pevné cesto, podla potreby pridáme vodu. Plech - formy na muffiny si vymastíme kokosovym olejom, natlacime rovnomerne cesto a pečieme v predohriatej rúre pri 200 stupňoch 5-10 minut.

  2. 2

    Medzitym si do jemného krému vyšľaháme mascarpone s javorovym sirupom, citronovou šťavou, jedným žĺtkom a semienkami z vanilkového struku. Z dvoch bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktory opatrne primiešame do krému.

  3. 3

    Teplotu v rúre znížime na 150 stupňov. Na cesto rovnomerne nanesieme krém ( nie do plna, inak vybehne... pokiaľ vám aj zvýši krém, mozte dať do pohára a pridať ovocie). Pri tejto teplote pečieme 25 minut. Znova znížime teplotu na 110 °C a dopekame 20-25 minut.

  4. 4

    Mini cheesecakes ako aj každý iný cheesecake necháme vychladnúť v zatvorenej rúre, nikdy nevyberáme! Ja som ho tam nechala celú noc. Nakoniec ozdobíme ľubovoľným ovocím, kludne pred podávaním môžeme troska pokvapkať javorovym sirupom. Skladujeme v chladničke.

Diskusia k receptu

tiginko
oplatí sa sem tam nakuknúť aj kvôli takýmto netradičným novinkám. Páči sa mi a ukladám, určite vyskúšam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia