Mandľovo-ríbezľová bublanina bez lepku
Foto: novalim
To by ani nebolo leto, keby sme si neupiekli bublaninu. Stará dobrá osvedčená klasika, ktorá poteší každého milovníka
koláčikov. Receptov na ňu je Zobraziť celý popisTo by ani nebolo leto, keby sme si neupiekli bublaninu. Stará dobrá osvedčená klasika, ktorá poteší každého milovníka
koláčikov. Receptov na ňu je neúrekom, my vám dnes prinášame ten na voňavú a šťavnatú ríbezľovú bublaninu - samozrejme
bez lepku. S použitím našej bezlepkovej múky Promix PK a mletých mandlí sa vám isto podarí. Tak neváhajte a pustite sa do
pečenia.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
150 g (alebo PK špeciál múka bezgluténová) |
|
150 g mleté |
|
180 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
6 ks |
|
50 ml |
|
150 ml (môže byť aj rastlinné alebo aj voda) |
|
400 g umyté a osušené |
|
(na obalenie ovocia) |
|
Na posýpku: | |
5 PL (alebo PK špeciál múka bezgluténová) |
|
2 PL studené |
|
2 PL (+ na posypanie koláča) |
|
Postup
-
1
Najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Vo väčšej mise mixérom vyšľaháme žĺtky s preosiatym práškovým a vanilínovým cukrom do hustejšej peny. Potom postupne prilievame olej a mlieko a opäť prešľaháme.
- 2
V druhej mise vyšľaháme z bielkov sneh a jemne ho zapracujeme gumenou varechou do cesta. Nakoniec postupne pridávame preosiatu múku, mleté mandle s kypriacim práškom a znovu všetko spolu premiešame gumenou varechou.
- 3
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie s rozmermi približne 25x30 cm. Ríbezle, ktoré sme si jemne obalili v troche kukuričného škrobu poukladáme na vrch cesta. Posypeme mrveničkou, ktorú sme pripravili zmiešaním surovín medzi prstami na trúsivú hmotu.
- 4
Pečieme na 170 °C približne 40 minút. Pomocou špajle, ktorú zapichneme do koláča, zistíme, či je už dobre upečený. Bublaninu necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Tiež ríbezľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu