
Kuracie prsia na čakanke, slaninke a šampiňónoch
Tento recept bol pre mňa objavom hneď v dvoch rovinách – ešte nikdy som nevarila s koňakom...

Sušienky s orechmi a brusnicami
Niečo sladké pod zub? Tieto sušienky to spĺňajú na 100 % :-)

Polévka z pečeného květáku
Tuto polévku máme doma velmi rádi, patří mezi naše nejoblíbenější, tak se o recept chci...

Teplý šalát z brokolice a z quinoy
Brokolica je považovaná doslova za zázračnú zeleninu, toľko priaznivých účinkov na zdravie sa jej pripisuje....

Konzervované bylinky
Robí to môj otec, a všetkým rozdáva, a všetci to máme radi, a používame...

Letné tekvičky
Mlade tekvicky rozkrojime po dlzke a lyzickou vydlabeme duzinu. Vybratu duzinu posekame na drobno. Tekvicove lodicky potrieme...

Tvarohovo-kalerábová nátierka
Kaleráb je v slovenskej kuchyni často používanou zeleninou. Pripravujú sa z neho polievky, šaláty, rôzne prílohy... Ale vyskúšali ste už z kalerábu nátierku?...

Pizza chlebíky
Keď mám doma starší chlieb, stále ho využijem na tento spôsob. Obložím ho tým, ...

Baklažánové veže
Suroviny. Do rozpisu surovín som neuvádzala množstvá, záleží od veľkosti baklažánu a od toho, ...

Jablkové tartaletky
Jablkový kompót: Jablká očistíme, nakrájame na kocky a povaríme v hrnci spolu s cukrom, vodou...

Pařené jogurtové placky
Do misky dáme jogurt a smícháme s jedlou sodou a necháme sodu asi 5 minut aktivovat...

Pomarančový koláč
A zase som sledovala televíziu a zbadala som super koláč je fakt rýchly a super.

Kuracia paštéta so zeleninou
Mäso pokrájame na väčšie kocky a zmixujeme. Petržlenovú vňať a šalotku nasekáme nadrobno a zmiešame s...

Hroznovo-maková štrúdľa
Ostalo hrozno zo zavarania tak som sa odvazila urobhit zmenu. miesto visni som pridala hrozno, ale...

Jahodový dezert v čokoláde
Pripravíme si suroviny. Bielu čokoládu roztopíme , jahody rozmiešame s cukrom.

Vegan Pizza
Cesto: Urobíme si kvások. Zmiešame všetky suroviny s kváskom a necháme kysnúť aspoň 20 min.

Hydinová nátierka
Túto mäsovú nátierku máme veľmi radi. Ak aj vy si chcete spestriť olovrant alebo raňajky, ...

Kapusta s vajcami
Kapustu očistíme, opláchneme, zbavíme hlúbu a hrubších rebier a nakrájame ju na rezance.

Celozrnné cestoviny s nivovou omáčkou
Tento recept je z časopisu diabetik, náhodou som si ho kúpila a bol tam tento výborny a rychlý...

Zapekaný baklažán
Baklažán pozdĺžne prerežeme. Do každej polovice urobíme asi 4 zárezy, pričom dávame pozor, aby...

Zapekaná brokolica s mandličkami
Z mojich casopisovych vystrizkov, urobila som si z nich taku riadnu kucharsku knihu, velmi rada sa...

Hruškovo-pomarančový džem s hrozienkami a orechami
Zostali mi ešte bodkavé hrušky na sparcovanie a tak som sa rozhodla urobiť ešte z nich džem......