Banán v ryžovom cestíčku so šľahačkou
Michaela Pinkavová
kuchárka hotela Mama’s **** v Bratislave, 21. januára 2019
kuchárka hotela Mama’s **** v Bratislave, 21. januára 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
1
porcia
porcia
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Banán ošúpeme a prekrojíme na polovicu. Ryžový papier namočíme do vlažnej vody, aby zmäkol. Do zmäknutého ryžového papiera zabalíme banán. Necháme asi 10 minút, aby sa ryžový papier dokonale zlepil. Polovice banánu v ryžovom papieri ponoríme do rozpáleného oleja a vypražíme.
- 2
Vyšľaháme šľahačku a pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme na vypražený vychladnutý banán. Pri podávaní prelievame banán javorovým sirupom. Dozdobujeme podľa fantázie – napríklad jedlými kvetmi.
Tiež banán:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu