Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Jablkové košíčky

Erika Nogová
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 17. decembra 2018
Jablkové košíčky
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Gastronomické trendy ženú cukrárov vpred – vymýšľať stále nové dezerty, postupy, kombinácie. Koniec koncov „tvorenie" je na našom remesle to najkrajšie. Ale najmä na Vianoce túžia ľudia vrátiť sa k chuťovým spomienkam na detstvo: ku kokoskám, krémešom, k parížskym rožtekom, medovým a punčovým rezom... A tak slávnostný stôl najčastejšie dýcha klasikou.

6
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
80 g
20 g
2 ks
Jablková plnka:
1 kg
100 g
z 1 citróna
štipka
Sneh:
4 ks
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Suroviny zmiesime a cesto povtláčame do košíkových formičiek. Pečieme na 150 °C asi 20 minút.

  2. 2

    Jablková plnka: Jablká ošúpeme, nastrúhame a dáme dusiť s cukrom, so šťavou z jedného citróna a štipkou škorice. Dusíme, kým sa voda neodparí.

  3. 3

    Sneh: Bielky a cukor šľaháme nad parou 15 minút. Do vychladnutých košíčkov dáme lyžicu udusených a vychladnutých jabĺk, ozdobíme snehom a jemne flambujeme.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: