Jablkové košíčky
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 17. decembra 2018
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Gastronomické trendy ženú cukrárov vpred – vymýšľať stále nové dezerty, postupy, kombinácie. Koniec koncov „tvorenie" je na našom remesle to najkrajšie. Ale najmä na Vianoce túžia ľudia vrátiť Zobraziť celý popisGastronomické trendy ženú cukrárov vpred – vymýšľať stále nové dezerty, postupy, kombinácie. Koniec koncov „tvorenie" je na našom remesle to najkrajšie. Ale najmä na Vianoce túžia ľudia vrátiť sa k chuťovým spomienkam na detstvo: ku kokoskám, krémešom, k parížskym rožtekom, medovým a punčovým rezom... A tak slávnostný stôl najčastejšie dýcha klasikou.
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Cesto: Suroviny zmiesime a cesto povtláčame do košíkových formičiek. Pečieme na 150 °C asi 20 minút.
- 2
Jablková plnka: Jablká ošúpeme, nastrúhame a dáme dusiť s cukrom, so šťavou z jedného citróna a štipkou škorice. Dusíme, kým sa voda neodparí.
- 3
Sneh: Bielky a cukor šľaháme nad parou 15 minút. Do vychladnutých košíčkov dáme lyžicu udusených a vychladnutých jabĺk, ozdobíme snehom a jemne flambujeme.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu