Jahodové makrónky
Jahodové makrónky

Jahodové makrónky

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 5. novembra 2021
Jahodové makrónky
Foto: Pravda - Robert Hüttner
15 ks
porcií
40 minút
príprava
17 minút
na 150 °C

Suroviny

210 g
95 g jemná
štipka
3 ks
50 g
2 kvapky
Jahodová náplň:
 domáci
250 g
100 ml (33 %)
40 g




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame práškový cukor s mandľovou múkou a preosejeme. V druhej miske vyšľaháme bielky so soľou a s kryštálovým cukrom. Keď je sneh pevný, primiešame farbivo. Postupne (po tretinách) primiešame do vyšľahaného snehu mandľovú zmes.

  2. 2

    Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou. Na papier na pečenie nastriekame rovnaké kolieska s priemerom 2 až 2,5 cm. Ideálne je tieto kolieska si naznačiť na spodnú stranu papiera, prípadne použiť špeciálne silikónové podložky určené na makrónky.

  3. 3

    Makrónky necháme voľne zaschnúť, aby sa na dotyk nelepili na prst, a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 150 stupňoch asi 17 minút. Necháme vychladnúť a odlepíme z papiera.

  4. 4

    Náplň: Mascarpone, smotanu a cukor vyšľaháme a primiešame 2 lyžice domáceho jahodového džemu. Krém dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na polovicu makrónok. Do stredu dáme trošku jahodového džemu a zakryjeme druhou polovicou makrónok.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia