Jahodové makrónky
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 5. novembra 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
V miske zmiešame práškový cukor s mandľovou múkou a preosejeme. V druhej miske vyšľaháme bielky so soľou a s kryštálovým cukrom. Keď je sneh pevný, primiešame farbivo. Postupne (po tretinách) primiešame do vyšľahaného snehu mandľovú zmes.
- 2
Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou. Na papier na pečenie nastriekame rovnaké kolieska s priemerom 2 až 2,5 cm. Ideálne je tieto kolieska si naznačiť na spodnú stranu papiera, prípadne použiť špeciálne silikónové podložky určené na makrónky.
- 3
Makrónky necháme voľne zaschnúť, aby sa na dotyk nelepili na prst, a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 150 stupňoch asi 17 minút. Necháme vychladnúť a odlepíme z papiera.
- 4
Náplň: Mascarpone, smotanu a cukor vyšľaháme a primiešame 2 lyžice domáceho jahodového džemu. Krém dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na polovicu makrónok. Do stredu dáme trošku jahodového džemu a zakryjeme druhou polovicou makrónok.
Tiež makrónky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu