Štedrá mäsová roláda fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 21. februára 2016
Štedrá mäsová roláda (fotorecept)
Foto: monty469

Náš dnešný obedík. Pre babskú polovičku rodiny so zdravšou tekvicovo-cícerovou prílohou, pre tú chlapskú tarhoňa.

Suroviny

1,30 kg
Vrstva 1:
4 ks
podľa chuti
50 ml
 štipka
Vrstva 2:
300 g
1 ks väčšia
3 strúčiky
 hrsť
100 g
1 ks
1 ČL
1 PL
Ďalšie suroviny:
1 PL čerstvá nasekaná
4 strúčiky
1 l
2 vetvičky čerstvý
1 PL
2 ks menšia
 na zahustenie
Príloha:
2 ks menšia
200 g
150 ml
1 PL
1 ks väčsia
1 vetvička
1 ČL




Postup

  1. 1

    Mäso rozrežeme na veľký plát a naklepeme ho. Potrieme horčicou, osolíme a okoreníme.

    Štedrá mäsová roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prvá vrstva, ktorú dáme na mäso, bude vajíčková omeleta, ktorú si pripravíme z uvedených surovín. Urobíme dva kusy (1 omeleta - 2 vajíčka). Položíme ju na mäso. Na omelety dáme nasekanú petržlenovú vňať.

    Štedrá mäsová roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Druhú vrstvu si pripravíme nasledovne. Na bravčovej masti si osmahneme cibuľu a slaninu. Slaninu vypečieme a pridáme k nej huby. Trochu ešte smažíme, pridáme tri pretlačené strúčiky cesnaku, premiešame a odstavíme. Odstavenú zmes pridáme k bravčovému mletému mäsu, ktoré čaká vedľa v nádobe. Pridáme jedno vajíčko, soľ, čierne mleté a grilovacie korenie, premiešame.

    Štedrá mäsová roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmes navrstvíme na omelety a položíme na polovičku narezané mrkvy.

    Štedrá mäsová roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Opatrne zrolujeme, zviažeme niťou a opatrne premiestnime na bravčovou masťou vymastený pekáč.

    Štedrá mäsová roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do polovice pekáča nalejeme mäsový vývar, vložíme do neho 4 strúčiky cesnaku (celé), 2 vetvičky čerstvého rozmarínu a prikryjeme alobalom. Pečieme pri teplote 220°C 20 minút. Potom stíšime na 180°C a pečieme ešte 50 minút. Potom odkryjeme, zvýšime teplotu opäť na 220°C a necháme zapiecť do zlatista (nech sa každý riadi skúsenosťami so svojou rúrou).

    Štedrá mäsová roláda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po upečení mäso vyberieme z pekáča a odstránime niť.

    Štedrá mäsová roláda (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Výpek prepasírujeme a zahustíme solamylom.

    Štedrá mäsová roláda (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Príloha: chlapi si vyžiadali tarhoňu, no ja s dcérou uprednostňujeme zdravšiu prílohu, ktorú si urobíme nasledovne. Na masle opečieme cibuľu a pridáme k nej na malé kúsky nakrájanú tekvicu. Asi 5 minút opekáme a potom pridáme cícer (ten som namočila večer pred varením, a uvarila som ho v tlakovom hrnci, bol hotový za 15 minút). Potom pridáme soľ, korenie, vývar, rozmarín a tymián. Premiešame a podusíme 10 - 15 minút.

    Štedrá mäsová roláda (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pri servírovaní prelejeme mäso omáčkou a podávame. Dobrú chuť!

    Štedrá mäsová roláda (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

tatranka
Tvoja roláda je veľmi pekná a veru s tou vaječnou omeletou pre mňa zaujímavá.Páči sa mi,že mäsko je podliate šťavičkou a určite by sme si s manželom na takomto menu vedeli pochutnať. Ukladám do kk.
2x jack a vika2
monty469
Milá @tatranka , ďakujem krásne :) Teší ma, že sa ti recept páči. Až ho niekedy pripravíš, napíš, ako vám chutilo. Mojej polovičke to taktiež chutilo, manžel rovnako uprednostňuje šťavnaté jedlá, ako píšeš ty - so šťavičkou :)
zolik
super plnka, preto ukladam. na buduci tyzden mam naplanovane roladky.
*****
jack
Vyzerá až prudko jedlo.A s tou omeletkou si to vychytala.Parádička veľká.5*
izabella929
@monty469 , bola som zvedavá, čo bola tá prvá vrstva na mäse a tak som čítala celý postup..zaujala ma tá omeletka a je to dobrý nápad, vyzerá to pekne, kě sa to všetko roluje...)
haji
@Monty hned bych si dala! Moje maminka dělávala i míchaná vajíčka, někdy do nich nastrouhala i sýr - líp to drží. Motá se to lépe než s vejcem natvrdo či s palačinkou. Roládu máš krásně zamotanou a ty krásné kupky tarhoně - jedno oko nezůstane suché! Holka šikulka!
patroveckypitrs
Jáj a ešte niečo mala rada manžel by sa isto potešil, keby miesto tej mrkvy bola v strede zdravšia domáca klobása. Mrkva chlapov totiž drhne v krku.
pankrac
Jej to je isto veľmi dobré. Vyzerá to ohromne.
havino
varíš, pečieš chutne @monty , rolády ja veľmi rada, závitky a pod, ale veruže omeletu pripraviť ma nenapadlo, praženicu som kedysi zvykla dávať a podobne, páči sa mi recept , s omeletou vyskúšam
monty469
@Havino (22.2.2016 21:54)

Ďakujem za milý komentár.Odkedy pridávam recepty na varechu, snažím sa recepty vylepšovať ak sa dá :-)
dada123
Jedlo na pohľad vyzerá dobe, môže byť aj chutné, len ma trochu mrzí používanie ne slovenských výrazov ako osmahneme, smažíme . Myslím si, že by mal niekto
skontrolovať odbornú terminológiu v receptoch.
veronika353
Vypadá to krásně,omeletu jsem ještě do rolády nedávala,takže vyzkouším:-)
babkamt
tvoju roládu z mäsa plnenú mäsom chválim:-) Pekne si sa vyhrala. 5*
mf26
Vyzerá to super.... Nemusím rozmýšľať, čo zajtra na obed




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia