Teľacie ragú Marengo

ailuj82 - fotkaailuj82, 4. decembra 2011
Teľacie ragú Marengo
Foto: ailuj82
6-8
porcií
90 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg chudé
3 PL
1 PL
1/2 KL
3 PL
1 ks
1 strúčik
4 PL
250 ml
200 g
1/2 KL
200 g
3 PL




Postup

  1. 1

    Múku zmiešame s korením a soľou. Mäso umyjeme a nakrájame na väčšie kusy. Každý kúsok obalíme v ochutenej múke

    Teľacie ragú Marengo - obrázok 1
  2. 2

    a opečieme na olivovom oleji z každej strany.

    Teľacie ragú Marengo - obrázok 2
  3. 3

    Opečené mäso odložíme do pekáča.

    Teľacie ragú Marengo - obrázok 3
  4. 4

    V panvici po mäse podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom. Mäso vrátime na panvicu, pridáme bazalku, citrónovú kôru, nakrájané paradajky, víno a

    Teľacie ragú Marengo - obrázok 4
  5. 5

    vývar. Necháme zovrieť,

    Teľacie ragú Marengo - obrázok 5
  6. 6

    preložíme do pekáča, prikryjeme alobalom a pečieme asi hodinu.

    Teľacie ragú Marengo - obrázok 6
  7. 7

    Očistené šampiňóny podusíme na masle

    Teľacie ragú Marengo - obrázok 7
  8. 8

    a pridáme k skoro hotovému mäsu. Pečieme ešte asi 30 min.

    Teľacie ragú Marengo - obrázok 8
  9. 9

    Šťavu z mäkkého mäsa zlejeme a vyvaríme na hustú omáčku.

    Teľacie ragú Marengo - obrázok 9
  10. 10

    Môžeme pridať 3 PL sladkej smotany.

    Teľacie ragú Marengo - obrázok 10
  11. 11

    Podávame s pečenými alebo pyré zemiakmi, s ryžou, s cestovinou... Dobrú chuť :)

    Teľacie ragú Marengo - obrázok 11

Diskusia k receptu

jamarlen
pekné osvieženie stránok s vianočnými sladkosťami, robievame podobne, ale väčšiu časť šampiňónov v omáčke rozmixujeme, tá hubová chuť je tak ešte výraznejšia - ak sa ešte prihodí zopár sušených dubákov, tak to nemá konkurenciu....
palokuchki
No aj my mame taketo velmi radi. Tie sampiony na tom obrazku su krasne. Urcite vyskusam tvoj recept.
jerica
toto ľúúúúúúbim :-) sem s tým:-)) mňam šťavička :-)som v práci a obed na obrazovke v počítači:-)
adriale
Toto je úúúžasné jedlo!! Práve sme dojedli.Mäsko ako vatička,výborne zladené chute...Trošku som zmenila - dávala som hnedé šampiňóny,namiesto citrónovej kôry som dala korenie Veggy Sweet s pomarančovým práškom,agávovým sirupom,koreňom Maca,škoricou a trstinovým cukrom. A okrem cherry paradajok som pridala aj paradajky sušené. Okrem obyčajného cesnaku som dala aj medvedí,keďže je teraz sezóna. A piekla som v remoske - šťava sa neodparila a ja som pečenie o dosť skrátila. Tiež som už nemusela omáčku vyvárať. Odporúčam a ďakujem za recept.


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia