Foto: ailuj82
6-8
porcií
porcií
90 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Múku zmiešame s korením a soľou. Mäso umyjeme a nakrájame na väčšie kusy. Každý kúsok obalíme v ochutenej múke
-
2
a opečieme na olivovom oleji z každej strany.
-
3
Opečené mäso odložíme do pekáča.
-
4
V panvici po mäse podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom. Mäso vrátime na panvicu, pridáme bazalku, citrónovú kôru, nakrájané paradajky, víno a
-
5
vývar. Necháme zovrieť,
-
6
preložíme do pekáča, prikryjeme alobalom a pečieme asi hodinu.
-
7
Očistené šampiňóny podusíme na masle
-
8
a pridáme k skoro hotovému mäsu. Pečieme ešte asi 30 min.
-
9
Šťavu z mäkkého mäsa zlejeme a vyvaríme na hustú omáčku.
-
10
Môžeme pridať 3 PL sladkej smotany.
-
11
Podávame s pečenými alebo pyré zemiakmi, s ryžou, s cestovinou... Dobrú chuť :)
a najblizsie vyskusam tvoju verziu :-)