Morčacie kari

lamey - bez fotkylamey, 17. septembra 2015
Morčacie kari
Foto: lamey
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
1 ks
2 strúčik
4 cm
200 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Morčacie stehná som vykostila (veľmi fajn činnosť). Mäsko som nakrájala na približne rovnaké veľké kocky. V hrnci som orestovala cibuľku a k nej som dala mäso, ktoré som tiež sprudka orestovala, aby sa zatiahlo. Ochutila som ho soľou, korením, kari, rascou, prelisovaným cesnakom a nastrúhaným zázvorom. Podliala som ho trochou vývaru (alebo vody) a dusila približne 40 minút.

  2. 2

    Keď sa tekutina trochu odparila a mäso už bolo takmer mäkké pridala som biely jogurt, ktorý chuť parádne zjemnil. Všetko spolu som nechala ešte chvíľu prevrieť.

  3. 3

    Ako príloha je výborná ryža alebo indické placky.

    Morčacie kari - obrázok 3

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Páči sa mi recept.
royallady
Mňamka, tá omáčka je výborná, ja som nemala jogurt tak som dala sladkú smotanu a bolo to úžasné :)
1x lamey




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia