Znojemský bravčový guláš

janka5 - fotkajanka5, 19. marca 2013
Znojemský bravčový guláš
Foto: janka5

Suroviny

1 kg
1 ks
2-3 ks




Postup

  1. 1

    Na masti spenime cibulku,vložime na kocky pokrajane mäso,posolime posmažime zalejeme vodou a dusime do mäkka. Ku koncu dochutime vegetou čie.korenim 2-3 uhorkami postruhanymi na stružiku a urobime zatrepku voda a hladka muka. Je to vyborne a jednoduche.

Diskusia k receptu

radox1
variacii na mexicky gulas je mnoho,mna by zaujimalo kto rozsiril na slovensku tento vymysel,kedze v mexiku o tom ani nechyruju.
egreska
nepoznám nič lepšie ako teplu kyslu uhorku :-))))
mirop
hlavne kopa vegety.... a co je na tomto veldiele mexicke?
angast
tepla uhorka je dobrá ako obklad na bolavé hrdlo.
angast
mexičania sú veľmi zaostalí, keď toto ich jedlo nepoznajú
kimlo
Asi tak ako francúzi francúzske zemiaky.. :-)
ethanel
Nikdy nekomentujem taketo recepty ale teraz mi to fakt nedalo, ak pouzijes uhorku vola sa to znojemske ak parku frankfurtske no a co asi bude mexicke? Je mi luto ale toto ma daleko daleko od mexickeho gulasu... Neber to ako urazku receptu, len dobru radu a aj iny mi daju za pravdu. Skus pouzit Mr. google a uvidis ze mame pravdu. Pekny vecer
janka5
recept mam od sestry tak sory za mexicky zmenim nazov
angast
janka , nedaj sa len to tým mexičanom vytmav. Zaostalci zaostalí.
Určite ani znojemské uhorky nepoznajú.
mariamka
staci dat Mexicky do uvodzoviek, alebo premenovat na "Sestrin" a mas vybavene, tiez zdielam predosle nazory, ze mi to evokuje znojemsky, je to bezna klasika slakokysle uhorky, co nic nepokazi
viera1
Mexický v našich končinách (aj v záv. jedálňach) je z hov. mäsa s par. pretlakom,hráškom a posypaný nastrúhaným syrom.
mijaita
No, stravila jsem v Mexiku dost dlouhy cas a nikde jsem nevidela zhuverilost zvanou vegeta. No a ze by zahustovali nejakou "zatrepkou" ? kdyby to cetli, ani by nevedeli co to znamena!
viera1
Úvodzovky v názve nedávaj,je tam upozornenie od admina,ale dala by som znojemský bravč. guláš.Ľahšie sa to potom vyhľadá podľa surovín.
ethanel
@janka5 som rad ze nie si z tych co sa urazia a hned vsetko zmazu alebo sa zacnu hadat, som rad ze si to zobrala ako vysvetlenie.
boxik
janka5 nedaj sa odradiť neprajníkmi a je jedno či je guláš mexický či znojemský , dôležité je aby chutil a ten s kyslými uhorkami chutí a dopĺňa tisícku variacii tohoto známeho pokrmu. No a tento podávaný z ryžou je top.
mataliptak
dnes som nevedela čo variť , tak moj synček otvoril varechu a ked uvidel úvodné foto na tomto tvojom recepte povedal "mamka dnes si prosím presne toto na obed " a ked povedal presne tak to myslel doslovne ... už aj je po obede a to som mu musela naservírovať presne tak ako to máš ty - dva kopčeky ryža a dve uhorky po krajoch taniera :-D a straaašne mu to chutilo ... takže dakujem pekne za super obedík :-D pekný dník
angast
@boxik
čo tu trepeš o neprajníkoch. Janka je rozumná žena , prečo by sa
mala dať odradiť ? A od čoho ? Pripomienky zobrala športovo,
zosúladila si názov receptu s použitými surovinami a teraz je
každému jasné o čo tu ide. Prajeme jej ,aby sa jej /aj so sestrou/
darilo v pridávaní ďalších receptov. Krásny deň.
alena45
@boxik , keby nám bolo všetko jedno, to by sme dopadli ! Keď niečo nie je mexické, tak to nie je mexické, ale Tebe je to jedno, našťastie autorke nie.
boxik
Som rád , že pár skutočných priateľov varechy sa v mojom podpichnutí našlo, opäť tie trafené húsky zagágali.
egreska
budem asi jediná,nezvyknem kritizovat recepty , ale čo môže byt dobré na vegetovo-mučnej omáčke ? kde su nejaké chute ? ved to ani len nevyzerá dobre na tom tanieri ..ja sa fakt ospravedlnujem ,ale neovládla som sa ..
babav
@egreska si to môže dovoliť . Jej recepty sú ukazkove ,gurmanske ....význa sa v kucharskom umení .
@tiglinko , nech sa ti neleni nazrieť do jej receptov ;-)
tiginko
ja jej recepty dobre poznám, mám niektoré aj uložené, aj odskúšané. Neviem, čo to má s tým spoločné @babav
angast
egrešku dobre poznáme a jej výborné recepty tiež. A mne ukázala aj kolienko :-)))
angast
keď tu ešte bol dodo, s leomaxom ju vyprovokovali a ukázala peknú krbovú pec s kolienkom
afataga
tusim si niekto uzurpoval pravo rozhodovat, co kto moze napisat
evanaaa
Mne tam chýba červená paprika mletá, či netreba? Aj cibule by som dala viac, možno by sa nemuselo zahusťovať. Ale recept je normálny, názov zmenený, tak čo.....
msulejova
ja by som tam pridala viac mletej červenej papriky pre farbu ale ináč dobré
leniqqq
egreska..... laskawo sa owladaj ako komentujes footku a celkowo jedlo..ok???????????




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia