Foto: patroveckypitrs
Tento recept mám od svojej sestry tak mi zachutil, že som ho začal robiť aj ja s malými zmenami.Či je to Taliansky spôsob to Zobraziť celý popisTento recept mám od svojej sestry tak mi zachutil, že som ho začal robiť aj ja s malými zmenami.Či je to Taliansky spôsob to neviem, ale ho tak voláme.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cesnak prelisujeme do malej misky, pridáme korenie, papriku, soľ a olej zmiešame a necháme chvíľu postať. Mäso si nakrájame na rezne naklepeme a natrieme pripravenou zmesou. Takéto rezne naukladáme na tanier na seba a necháme ich postať aspoň jednú hodinu.
- 2
Zatiaľ si očistíme čerstvé šampiňóny, ktoré pokrájame na plátky. Debrecínsku pečienku nakrájame na 1 cm kocky. Do hrnca nalejeme trochu oleja rozpálime ho a na ňom rýchlo opečieme rezne, ktoré sme pred pečením zľahka obalili v hladkej múke. Opečené rezne vyberieme na tanier. Do výpeku dáme čerstvé šampiňóny a debrecínsku pečienku, chvíľu opečieme a stále miešame, aby sa nám múka ktorá tam ostala nepripálila. Potom na to pridáme paradajky z konzervy aj šampiňóny s konzervy i s nálevmi. privedieme do varu stále miešame. Teraz tam pridáme rezne a dolejeme vodou aby to bolo všetko ponorené.
- 3
Pomaly varíme a často miešame až pokiaľ nám mäso zmäkne. Potom pridáme cukor a ešte 10 minút povarime, prípadne dosolíme a môžeme servírovať. podávame s ryžou, cestovinou, alebo varenými zemiakmi. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu