Dusené bravčové mäso
Dusené bravčové mäso

Bravčový tokáň so zeleným hráškom

dorina - bez fotkydorina, 18. januára 2018
Bravčový tokáň so zeleným hráškom
Foto: dorina
60 minút
príprava

Suroviny

1/2 kg
1 ks
6 - 8 strúčikov
1 dc
2 polievkové lyžice
 (mrazený, čerstvý)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Slaninu nakrájame na malé kocky a osmažíme. Keď pustí tuk, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nakrájaný cesnak. Keď je cibuľa pekne sklovitá, pridáme deci vody. Podusíme a pridáme mäso nakrájané na slíže. Premiešame, pridáme koreniny. Prikryjeme a necháme dusiť na miernom ohni. Neskôr prilejeme víno a dusíme ďalej. Pred dokončením pridáme paradajkový pretlak, dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme zelený hrášok ja som dávala mrazený. Privedieme znova do varu, zjemníme jedlo maslom (pridávame pár kúskov), premiešame a odstavíme, aby sa hrášok nerozvaril a zostal pekný zelený.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: