Diviak na červenom víne so suchohríbami fotorecept
Foto: izabella929
Krásny kus diviačeho pliecka som dostala od poľovníka, ktorý chodil k nám na chatu vo vinohrade...dlho som uvažovala, ako ho urobiť, aby bol najchutnejší..robila Zobraziť celý popisKrásny kus diviačeho pliecka som dostala od poľovníka, ktorý chodil k nám na chatu vo vinohrade...dlho som uvažovala, ako ho urobiť, aby bol najchutnejší..robila som ho ešte na domácom červenom víne a na suchohríboch, ktoré mi daroval brat...veľmi chutné mäso..
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Diviačie mäso som pred prípravou dala na 12 hodín do nálevu..voda, ocot,čierne celé korenie, nové korenie,bobkový list a borievky..mäso som vybrala z nálevu..
-
2
pokrájala som ho na plátky..
-
3
na panvicu som pokrájala údenú slaninu z mangalice, nechala som ju iba chvíľku opiecť a pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak...
-
4
pridala som k cibuli štipku červenej mletej papriky a za jednu lyžicu ríbezlového lekváru...všetko som chvíľku miešala, kým sa lekvár neroztopil a potom som pridala iba máličko červeného vína...toto je základ pre mäso...
-
5
vložila som divinu...
-
6
osolila, okorenila,pridala som borievky a dusila do mäkka..počas dusenia som podlievala mäso striedavo malým množstvom vína a vody...
-
7
pokiaľ sa mäso dusilo, zamiesila som si cesto na domáce knedlíky...
-
8
varila som ich v pare 20 min..po vybratí som povrch knedlíkov potrela olejom,,,
-
9
do horúcej vody som namočila suchohríby...
-
10
a pridala som ich už skoro mäkkému mäsu..
-
11
mäsom som ešte povarila asi 15. min...dochutila podľa potreby..hotové mäso..
-
12
knedlík som pokrájala na plátky, pridala som hotovú divinu a prajem vám dobrú chuť..
Diskusia k receptu