Pstruh à la Otto Weiter
V tomto videu nám obľúbený spevák Otto Weiter so svojou šarmantnou partnerkou Petrou Maxin pripravia zdravého a...
Bravčové prikryté kelom
Ak si spomínate, pridala som sem recept "Moje akože pečené mäso". Tak toto mäsko som...
Také moje cestovinové karí
Receptov na karí je snáď stovky, samozrejme, toto nie je originál, skôr taká slovenská...
Rezne so sardelami
Inšpiroval ma recept v knihe "Recepty zo Života č. 9", str. 37 , ktorý som si...
Zapekané kapsičky so špenátom a špargľou
Spojila som sezónne suroviny dokopy a toto sa mi z toho podarilo :)
Hovädzia sviečkovica so žemľovou knedľou
Mäso umyjeme, očistíme, nakrájame na valčeky s hrúbkou asi 7 cm. Horčicu vymiešame s...
Kuracie kyjačiky na smotane s jalapeño a hubami
Variant klasiky slovenskej kuchyne som tentoraz obohatil „pikantériou” z jalopeño a salsy, ktorú podľa potreby hravo...
Treska na fenikli a fazuli
Všeobecne by sme mali jesť viac ryby. Tento recept vám ukáže, že sa dá uvariť...
Zeleninová ryža na kokosovom oleji
Dnes bola chuť na ľahký a zdravý obed, keď už sa pomaly blížia tie chladné zimné...
Ligúrsky tuniak s ratatouille zeleninou
Zeleninu nakrájame na kocky 1 x 1 cm (ratatouille), orestujeme na olivovom oleji, dochutíme soľou,...
Gallo pinto podľa hudobníka Mateja Smutného
Hudobník Matej Smutný sa nedávno vrátil z Kostariky, a tak nám uvaril tradičné miestne jedlo gallo...
Farfalle - tuniakový šalát
Rýchle, ľahké, a naozaj chutne teda podľa mojej chuti:) Farfalle-mušličky, motyliky:) Farfelle používame najčastejšie do cestovinových šalátov alebo s...
Praženica s medovkou prstienkovitou
Ďakujúc dobre zásobovaným veľkoobchodom, môžeme si na praženici s rôznymi druhmi čerstvých húb, pochutnať aj...
Bravčová krkovička na kalerábe
Krkovičku nakrájame na pláty, naklepeme, osolíme, okoreníme a osmažíme na oleji. Potom ich...
Čerstvé dubáčiky na cibuľke s ryžou
Dnešný úlovok prekrásnych dubáčikov som sa rozhodla upražiť na cibuľke. už po 2 krát som ich...
Pstruh dusený so smotanou
Pstruhy očistíme, umyjeme a osušíme. Potom ich osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, ...
Miešané udené mäso
Udeninu variť 20 minút, potom ju pokrájame na rezančeky. Z oleja a cukru urobíme karamel do toho...
Baklažán s mäsovou plnkou
Som vyučený mäsiar. A tak by som rád priniesol na Slovensko zvyky tureckej mäsovej kuchyne a neskôr sa do mojej rodnej Antalye...
Kurča na hubách
Kurča rozdelíme na porcie a osolíme. Opražíme zo všetkých strán na rozohriatom oleji a odložíme do...
Baklažán na orientálny spôsob
Baklažán ošúpeme a pokrájame na kolieska, ktoré osolíme, okoreníme, poprášime múkou a opečieme...
Kuracia pečeň restovaná na slanine a šalotke s paprikou
Pečeň vo všetkých variantoch je vďačnou surovinou aj v našej kuchyni....
Cuketové špagety s mletým mäsom na spôsob bolonskej omáčky
Všade samá cuketa. V záhradách, na trhoviskách. Cuketa jednoducho patrí k letu. Vyskúšajte...
Omeleta s voňavou náplňou
Že sa pri vajíčkovej omelete už nedá nič nové vymyslieť? Tak to by som sa teda na...
Ražniči na pórkovej omáčke
Vareškov tip: Kuracie prsia sú diétnym mäsom, ak však nechcete, aby bolo ražniči príliš suché, môžete do...
Chilli omáčka
Da jest len s rohlikom. Je to super aj ako priloha napr. ku grilovanemu masu...
Kuracie rezne s chrenom a kôprom
Na PL masla a PL oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme k nej osolené a okorenené...
Filipínska ryža
Tento recept je z kuchárky ktorú som dostala zhruba pred 7 rokmi ale nikdy som z nej...
Plnené jelenčie pliecko
Časť jelenčieho mäsa som spracovala na medailónky a časť som naplnila... medzi mäsom nie je zaradené jelenčie...