
Čokoládové palacinky s tvarohom a ovocím
Trošku čokolády do cesta, trošku do plnky a z obyčajných palaciniek bude fantastický luxusný dezert.

Rizoto s prosciuttom a so špargľou
Fantasticky jemné rizoto s chrumkavými kúskami špargle....

Králik vo vínovej omáčke
Králičie mäso v kombinácii s výborným slovenským bielym vínom je aromatické a je to skutočná lahôdka pre...

Jablkovo-hruškový jogurtovec s mrveničkou
Na cesto vymiešam cukor, vajce, jogurt, štipku soli. Po častiach primiešam zmes múky...

Jablkovo-zázvorový koláč s bielym vínom
Keď sa zahryznete do tohto koláča, pošteklia vás kyslasté jabĺčka vykúpané v bielom víne, hrejivý...

Toskánsky cuketový koláč
Netradičný chutný koláč, recept som našla v starom časopise. Pečie sa z čerstvej cukety.

Rýchle cuketové lečo
Všetku zeleninu umyjeme a očistíme. Do veľkého hrnca dáme zohriať olej a pridáme nakrájanú cibuľu, ...

Bezlepkové gruľovníky
„Grule“ na východe znamenajú zemiaky, čiže názov sa odvodil od zemiakovo-bryndzovej plnky, ktorá tvorí...

Čokoládové rezy
Rúru predhrejte na 180 °C (horný/dolný ohrev). V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva...

Chlebová polievka so zeleninou a sušenými hríbmi
Po dlhej dobe som varila zo starého chleba, lebo nám chlieb nezvykne zostávať.

Vegetariánska fašírka
Uvaríme zemiaky v šupke tak, aby sa dali ľahko popučiť. Čas varenia záleží od množstva...

Sladký toast vo vajíčku
Bagetky namočené vo vajciach sme obaľovali v ovsených vločkách, aby sme pridali zdravú surovinu. Nie je to...

Syrové mafiny z kyslého mlieka
Tieto vynikajúce slané mafiny môžete ponúknuť hosťom k vínku, ale aj deťom na raňajky alebo desiatu....

Il vitello tonnato (roastbeef s tuniakovou omáčkou)
Roastbeef (teľacie mäso) s tuniakovou omáčkou je typický recept z Piemontu, veľmi jednoduché (aj ako predjedlo) na prípravu....

Raňajková ovsená kaša moderátorky Lucie Hlaváčkovej
Obľúbená moderátorka má rada zdravé raňajky....

Cestoviny s pestom z mrkvovej vňate
Väčšina ľudí vňať mrkvy vyhadzuje. Tá pritom obsahuje mnoho vitamínov a minerálov a dá sa používať...

Fazuľkový nákyp
Fazuľka je veľmi vďačná zelenina, ktorá sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Tentokrát ponúkam fazuľkový...

Čerešňový džem podľa babky
Čerešne umyjeme a očistíme od stopiek. Umyté vložíme do hrnca s cca deci až dve vody....

Hroznový koláč
Keď je úroda ovocia, mením jeho druh v koláči. Pečiem väčšinou zo surovín, ktoré...

Ázijský kurací šalát s rezancami
Čerstvú, krehkú zeleninu stačí doplniť jemným kuracím mäsom a skvelé ľahké jedlo je na svete.

Maková špirála
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, cukrom, soľou a nastrúhanou citrónovou kôrou....

Orgovánový cukor
Orgován prepožičia cukru svoju nádhernú vôňu.

Pepparkakor – švédske vianočné sušienky
Podobajú sa na naše vianočné medovníčky, sú však tenšie a chrumkavejšie.

Zemiakové guľky so slivkami z kompótu
Zo včerajšieho obedu nám ostali uvarené nové zemiaky, tak som neplánovane spravila zemiakové slivkové guľky.

Pečené cuketové guľky so syrom a s mletým morčacím mäsom
U nás boli dnes na obed s jednoduchou kôprovou omáčkou a varenými zemiakmi. Ale chutia aj...

Ľahký koláč z domácich čerešní
Žĺtky oddelíme od bielkov a obe zvlášť v miskách vyšľaháme. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme múku, ...