Oškvarkové pagáčiky s rozmarínom
Roman Pekný a Michaela Zánová
šéfkuchár a cukrárka z hotela Villa Nečas v Žiline, 3. marca 2014
šéfkuchár a cukrárka z hotela Villa Nečas v Žiline, 3. marca 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6-8
porcií
porcií
70 minút
príprava
príprava
18-20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Do vlažného mlieka pridáme cukor a droždie. Necháme kvások dobre vykysnúť. Múku preosejeme, pridáme smotanu, soľ, korenie a najemno nasekaný čerstvý rozmarín. Do cesta ešte pridáme nasekané škvarky a vajce. Dobre ich zapracujeme do cesta.
- 2
Cesto po vymiesení prekladáme a opäť vymiesime. Opakujeme to trikrát. Dobre vypracované cesto necháme na teplom mieste vykysnúť približne 1 hodinu. Potom vykrajujeme pagáčiky formičkou a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom.
- 3
Pagáčiky necháme ešte 40 minút vykysnúť. Potom ich pečieme na 180 stupňoch asi 18 – 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu