Oškvarkové pagáčiky s rozmarínom

Roman Pekný a Michaela Zánová
šéfkuchár a cukrárka z hotela Villa Nečas v Žiline, 3. marca 2014
Oškvarkové pagáčiky s rozmarínom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6-8
porcií
70 minút
príprava
18-20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
100 g
25 g
1 ks (do cesta)
1 ks (na potretie)
100 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka pridáme cukor a droždie. Necháme kvások dobre vykysnúť. Múku preosejeme, pridáme smotanu, soľ, korenie a najemno nasekaný čerstvý rozmarín. Do cesta ešte pridáme nasekané škvarky a vajce. Dobre ich zapracujeme do cesta.

  2. 2

    Cesto po vymiesení prekladáme a opäť vymiesime. Opakujeme to trikrát. Dobre vypracované cesto necháme na teplom mieste vykysnúť približne 1 hodinu. Potom vykrajujeme pagáčiky formičkou a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom.

  3. 3

    Pagáčiky necháme ešte 40 minút vykysnúť. Potom ich pečieme na 180 stupňoch asi 18 – 20 minút.

Diskusia k receptu

abdul
Horúcou ihlou šitý recept. Po nedeli nejaká slabšia oné, koncentrácia.
redakcia
Ďakujeme za upozornenie, suroviny aj autor receptu bol opravený.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia