Špargľa na indický spôsob
Pre milovníkov indickej kuchyne alebo pikantnomilcov. Recept je zo stránky chillichilli. sk, prevzala som ho aj...
Karí placky
Výborné. Celej rodine chutia. Ak máte radi mäso môžte podávať placky ako prílohu k mäsu....
Lívanečky s ovesnými vločkami
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a promícháme. Doprostřed uděláme důlek do něj vsypeme droždí,...
Orechová nátierka so žeruchou
V tomto období sa mnohým z nás žiada čerstvá zelenina a tak asi príde vhod nenáročná na...
Carpaccio z bravčových paprčiek
Paprčky dáme variť do studenej vody spolu s koreninami a zeleninou. Varíme štyri a viac hodín....
Polievka z čerstvých modrákov a kuriatok – východniarska kulajda
Manžel nazbieral čerstvé huby - modráky a kuriatka, takže sme uvarili aj fajnovú hubovú polievku.
Biele piškótové makové rezy
Práškový a vanilkový cukor, žĺtky, maslo, prášok do pečiva, šťavu a kôru z...
Fazuľový šalátik
Kúpila som konzervu červenej fazuľky tak som niečo namiešala dúfam, že aj vám bude chutiť ako...
Zemiakové tašky s kačacou plnkou
Posyp zo strúhanky a z vlašských orechov: Strúhanku spolu s posekanými vlašskými orechmi opečieme nasucho v hlbšej panvici do...
Strapačky so škvarkovými drobotinami
Pražila som minulý týždeň slaninu na masť. Zo škvariek, ktoré som si odložila do mrazničky...
Slivkový koláč s polevou
U nás veľmi obľúbený - kysnuté cesto, slivky, smotanovo-vaječná poleva.
Jahňací šašlík s kvasenou zeleninou
Opracované mäso nakrájame na väčšie kusy a vložíme do marinády z kyslej smotany, nahrubo nakrájanej cibule, lisovaného cesnaku,...
Zemiakové pirohy plnené kohútim mäsom
Kohúta uvaríme v slanej vode, vykostíme a zomelieme. Pridáme trochu smotany, soľ, korenie...
Mäsové guľky v cestovinovej polievke s bazalkou
… sú delikatesa prevoňaná nastrúhanou kôrou z čerstvého pomaranča a cesnakom, servírovaná s cestovinou „Sea Shells...
Exotické voňavé kuracie špízy
Toto jedlo robievam často - jednak preto, že mám rada recepty z iných kútov sveta a...
Rýchla panvička
Sáčky s polievkami otvoríme a slíže vložíme do misky. Zalejeme horúcou vodou z varnej konvice tak, aby...
Maškrta s lososom
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme ich vychladnúť, olúpeme, rozpolíme a vyberieme žĺtky.
Paprčkový perkelt
Nastáva čas zabíjačiek, bravčových výrobkov, huspenín. My si doma varíme z paprčiek aj perkelt....
Pečené červené paradajky s omáčkou
Najprv urobíme zásmažku z oleja a múky, rozriedime ju jogurtom a miešame do varu, potom...
Wok na tanier
Doma ked nič nieje a prepadne ma hlad ako dneska tak si spravím niečo rýchle ako napr....
Celozrnné linguine s omáčkou z tofu
Milujem stredomorskú kuchyňu, a tak som sa rozhodla vymyslieť na dnešný obed vegetariánsku verziu cestovín...
Pečené zemiakové vejáriky s reďkovkovým dipom
Jednoduché a pritom efektné jedlo, ktoré nezaberie veľa času na prípravu. Ale zato je veľmi...
Čokoládová baba
Toto je jeden zo stoviek receptov z kuchárskej knihy SLOVENSKÁ KUCHÁRKA od Eleny Krčméry-Smatkovej. Rok vydania...
Nepečený metrový koláč
Tento koláčik u nás nesmie na sviatky chýbať, všetci ho máme veľmi radi.
Jablkové smažienky
Jablká sú veľmi vďačnou surovinou nielen na koláče, ale aj sladké jedlá....
Tvaroh s paradajkami
Toto je najjednoduchšia príprava na svete a pritom ide o spojenie božských chutí... :)
Pšenično-ražné perníčky s orechami
Prví raz som robila s celozrnej múky a musím povedať, že sú fajn, mäkké a veľmi...
Pečený pstruh „Jugo“
Jednoduchý recept so základnými „vychytávkami “, inšpirovaný mediteránnou kuchyňou a neschopnosťou kuchárov v reštauračných zariadeniach...