Nadýchané lievance s džemom Schwartau Extra
Na raňajky, sladký obed či ako olovrant, tieto výborné nadýchané lievance chutia malým aj veľkým maškrtníkom. Skvelo ich dopĺňa džem aj ovocie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Foto: Televízia Varecha
Suroviny
3 PL rozpustené vychladnuté |
|
200 g |
|
75 g |
|
175 ml |
|
štipka |
|
3 ks |
|
Na pečenie lievancov: | |
(ghee) |
|
|
|
(maliny, čučoriedky, jahody) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, soľ a acidofilné mlieko. Všetko spolu dobre premiešame.
- 2
Vajcia rozšľaháme, vlejeme do cesta a vymiešame. Pridáme vychladené rozpustené maslo a rozmiešame.
- 3
Pripravené cesto necháme 15 minút odležať.
- 4
Na panvici rozpustíme trošku prepusteného masla a na jeden lievanec dáme asi 2 PL cesta.
- 5
Na miernom ohni opekáme niekoľko minút z jednej strany, otočíme a opekáme z druhej strany dozlatista.
- 6
Hotové lievance štedro doplníme Schwartau Extra džemom, môžeme ozdobiť bobuľovým ovocím a podľa chuti aj posypať práškovým cukrom.
Tiež lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu