Nadýchané lievance s džemom Schwartau Extra

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 23. novembra 2023. Komerčný recept.

Na raňajky, sladký obed či ako olovrant, tieto výborné nadýchané lievance chutia malým aj veľkým maškrtníkom. Skvelo ich dopĺňa džem aj ovocie.

4
porcie
5 (+ 15 odležanie) minút
príprava
4/kus minút
tepelná úprava

Suroviny

3 PL rozpustené vychladnuté
200 g
75 g
175 ml
štipka
3 ks
Na pečenie lievancov:
 (ghee)
 (maliny, čučoriedky, jahody)
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, soľ a acidofilné mlieko. Všetko spolu dobre premiešame.

  2. 2

    Vajcia rozšľaháme, vlejeme do cesta a vymiešame. Pridáme vychladené rozpustené maslo a rozmiešame.

  3. 3

    Pripravené cesto necháme 15 minút odležať.

  4. 4

    Na panvici rozpustíme trošku prepusteného masla a na jeden lievanec dáme asi 2 PL cesta.

  5. 5

    Na miernom ohni opekáme niekoľko minút z jednej strany, otočíme a opekáme z druhej strany dozlatista.

  6. 6

    Hotové lievance štedro doplníme Schwartau Extra džemom, môžeme ozdobiť bobuľovým ovocím a podľa chuti aj posypať práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia