Piškótová bábovka s malinami

danielka1 - bez fotkydanielka1, 16. marca 2012

tento recept som našla v jednej skvelej kuchárke jej autorom sú manželia horecký.jeho príprava je veľmi jednoduchá a receptom zaručene prekvapíte , pretože je Zobraziť celý popistento recept som našla v jednej skvelej kuchárke jej autorom sú manželia horecký.jeho príprava je veľmi jednoduchá a receptom zaručene prekvapíte , pretože je trochu nevšedný.

70 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
160 g
1 ks (sáčky)
0,5 dl
0,5 dl
250 g
 štipka
1 lyžička
100 g
2 lyžice
na posypanie




Postup

  1. 1

    žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. za stáleho miešania pridáme vlažné mlieko,olej a preosiatu múku s kypriacim práškom a soľou. Nakoniec vmiešame tuhý sneh vymiešaný z bielkov (ja ho pridávam postupne aby sa cesto nezrazilo)

  2. 2

    Cesto velejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy( ja ju vymasťujem bravčovou masťou ,bábovka sa zaručene neprilepí a ide ľahko vyklopiť). v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme cca 35-40 min. bábovku vyklopíme na dosku a necháme vychladnúť.potom ju vodorovne prekrojíme na tri časti.

  3. 3

    maliny jemne roztlačíme a zmiešame s džemom.natrieme nimi dva pláty bábovky.potom bábovku zase zložíme do pôvodného tvaru a necháme stuhnúť.(ak máte radi karemel môžte si ho urobiť a poliať ho na kúsky bábovky spolu s posekanými orechmi )

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia