Tento recept na lasagne patrí medzi moje najobľúbenejšie recepty. Varím ho mojim deťom na obed a niekedy aj na večeru.

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

500 g
3 PL
80 g
2 strúčik
800 g
300 ml
1 PL
12 ks
250 g
200 ml
40 g




Postup

  1. 1

    Najemno nasekanú cibuľku smažíme dozlatista na olivovom oleji. Pridáme roztlačený cesnak, mleté mäso a za stáleho miešania smažíme 10 až 15 minút, kým sa nevyparí šťava z mäsa. Pridáme nakrájané paradajky, spoločne s ich šťavou, ako aj 200 ml padadajkovej šťavy. Asi 10 minút podusíme na miernom ohni. Dochutíme soľou a korením. Potom zmes dáme preč z ohňa a vmiešame do nej bazalku.

  2. 2

    Do zapekacej misy potretej olivovým olejom umiestnime tri plátky lasagní a potrieme ich tretinou mascarpone. Na krém dáme tretinu paradajkovej šťavy a mäsa a zakryjeme ďalšími plátkami lasagní. Opäť pridáme mascarpone a takto znova dookola. Na posledné vrstvy lasagní dáme smotanu, zvyšnú paradajkovú šťavu a posypeme strúhaným syrom. Pečieme v rúre vyhriatej a 200 stupňov Celzia počas 20 až 30 minút.

Diskusia k receptu

jujoska
namiesto besamelu sa da pouzit aj struhana mozzarella, napr. aj ta ktoru predavaju uz nastruhanu v sackoch
radivarime
Vlastne je jedno aký syr použijete. :) Ale ja zásadne dávam mascarpone. :)
marianne
dobry recept, robievam podobne, ale zalievala som basamelom a to mascarpone sa mi zda ako vyborny napad
dormella
Udelat besamel neni zase az tak pracne, ale pri peceni suchych platu lazagni ma svoji funkci (lepe , kdyz ridsi), ale ty nerikas jake pouzivas, zda susene ci cerstve, takze nemohu posoudit. Omacka se mi zda dost tekuta (jsou-li pouzity susene), mozna staci. Nahradit besamel syrem mascarpone a smetanou mi pripada zbytecne hutne, pochopila bych, kdyby v naplni byla pouze orestovana zelenina a ne masova omacka. Je pravda, ze lasagne nejsou "alla bolognese", tudiz kazdy si je muze naplnit jak chce, ale urcite standarty existuji, tento recept se jim ponekud vymyka, ale kdyz chutna, neni problem.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia