Tento recept na lasagne patrí medzi moje najobľúbenejšie recepty. Varím ho mojim deťom na obed a niekedy aj na večeru.
porcie
príprava
Postup
-
1
Najemno nasekanú cibuľku smažíme dozlatista na olivovom oleji. Pridáme roztlačený cesnak, mleté mäso a za stáleho miešania smažíme 10 až 15 minút, kým sa nevyparí šťava z mäsa. Pridáme nakrájané paradajky, spoločne s ich šťavou, ako aj 200 ml padadajkovej šťavy. Asi 10 minút podusíme na miernom ohni. Dochutíme soľou a korením. Potom zmes dáme preč z ohňa a vmiešame do nej bazalku.
- 2
Do zapekacej misy potretej olivovým olejom umiestnime tri plátky lasagní a potrieme ich tretinou mascarpone. Na krém dáme tretinu paradajkovej šťavy a mäsa a zakryjeme ďalšími plátkami lasagní. Opäť pridáme mascarpone a takto znova dookola. Na posledné vrstvy lasagní dáme smotanu, zvyšnú paradajkovú šťavu a posypeme strúhaným syrom. Pečieme v rúre vyhriatej a 200 stupňov Celzia počas 20 až 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu